Kennis en expertise bouwsector wereldwijd toegankelijk

Kennis en expertise bouwsector wereldwijd toegankelijk

Platform voor architecten, ingenieurs en bouwbedrijven

Een Nederlandse start-up heeft een platform gelanceerd dat op internationaal niveau innovatie faciliteert, kennis breed toegankelijk maakt en (bouw)bedrijven commerciële kansen biedt. Met Galleo, deze wereldwijde intelligence hub voor de bouwwereld, krijgen bedrijven uit alle landen toegang tot kennis en expertise die eerder voor ze verborgen bleef.

Door de redactie

Galleo is een wereldwijde intelligence hub die expertise deelt binnen de bouwwereld.

Overal ter wereld worden jaarlijks vele duizenden bouwprojecten opgeleverd. Het resultaat is daarbij voor iedereen zichtbaar, maar niet de manier waarop het project tot stand is gekomen. In het beste geval komen de toegepaste expertise, projectplanning en betrokken partners na afloop gefragmenteerd terecht op diverse websites. In het slechtste geval gaat alle kennis, en daarmee ook de ‘lessons learned’, verloren. De makers van Galleo willen daar met hun hub verandering in brengen.

Inzichtelijk
Galleo is een internationaal platform waarop architecten, ingenieurs en bouwbedrijven toegepaste expertise wereldwijd zichtbaar maken door het uploaden van projecten. Galleo maakt precies inzichtelijk wie aan een project hebben gewerkt en welke kennis en technieken er zijn gebruikt. Zo vinden bedrijven (en in de toekomst ook opdrachtgevers) niet alleen sneller een geschikte partner voor nieuwe projecten, maar hoeven projectteams elders ook niet opnieuw het wiel uit te vinden.
“Sommige landen zijn verder dan andere landen als het gaat om kennis en ervaring in bouwen. Via Galleo wordt alle expertise wereldwijd nu mooi inzichtelijk op één platform”, vertelt Kars Haarhuis, medeoprichter van Galleo. “De bouw is een sector met ongekend veel tradities. De afstand tussen nog onbekende partijen is vrij groot en de drempel om kennis uit te wisselen hoog. Dit terwijl bedrijven veel van elkaar kunnen leren, nationaal én internationaal. Wie had ooit gedacht dat we in Nederland behoefte zouden hebben aan seismisch advies? Via Galleo wordt die expertise snel gevonden.”
Met Galleo gaan organisaties op efficiënte wijze met data om. Zo heeft Galleo een tool ontwikkeld die het mogelijk maakt om met één druk op de knop tender ready referentiebladen te genereren uit Galleo. Met alle mogelijkheden is Galleo een database, matchmaker, inspiratiebron én leerschool voor het wereldwijde bedrijfsleven.

Nieuwkomers
Galleo moet daarnaast ook de markt openbreken voor innovatieve nieuwkomers. In de praktijk krijgen nieuwe partijen niet altijd een kans, omdat gevestigde bedrijven er onbekend mee zijn. Galleo moet een einde maken aan die koudwatervrees, aldus Haarhuis. “Alle nieuwe innovaties, projectpartners en referenties worden toegankelijk en inzichtelijk. Door het invoeren van projecten op het platform kunnen deze ‘disrupters’ zich profileren én bewijzen. Net zoals consumenten nu slaapplekken boeken bij onbekenden op Airbnb, kunnen bedrijven straks met vertrouwen nieuwe samenwerkingen aangaan met partijen die ze daarvoor nog niet kenden.”

Single source
Galleo is de wereldwijde intelligence hub van de bouwwereld. Het brengt de internationale bouwsector en collega’s onderling dichter bij elkaar door inzicht te geven in informatie van voltooide projecten. Interne en externe projectdata en kennis krijgen hiermee een single source of truth. Galleo faciliteert daarbij de samenwerking tussen bedrijven door te laten zien wie wat heeft gedaan, zodat iedereen zijn partners kan vinden voor toekomstige projecten.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top