Jaarbeurs ontvangt de Dag van de Openbare Ruimte

Jaarbeurs ontvangt de Dag van de Openbare Ruimte

Na twaalf jaar Expo Houten wordt de Dag van de Openbare Ruimte voor het eerst in Jaarbeurs gehouden. Op woensdag 28 en donderdag 29 september zal een record aantal bezoekers zich uitgebreid laten informeren over de allerlaatste trends en ontwikkelingen. Dit gebeurt door meer dan vijfhonderd exposanten. Aan de beurs is een uitgebreid inhoudelijk programma gekoppeld.

De beurs belicht alle facetten van de openbare ruimte, van Onderhoud tot Smart cities en alles wat er tussen zit. Nieuw toegevoegd is Ondergronds, met als boodschap dat slim beheer van de openbare ruimte om een integrale benadering vraagt, waarbij boven- en ondergrondse disciplines slim moeten samenwerken.

De beurs richt zich nadrukkelijk op de openbare ruimte specialist, maar ook op burgers die zich betrokken voelen bij de ontwikkeling van hun eigen leef- en werkomgeving. Openbare ruimte is booming. Dit blijkt uit de groei van de beurs door de jaren heen. Dit jaar worden zesduizend bezoekers verwacht.

Druk bezocht

Druk bezocht beursonderdeel is het lezingenprogramma, drie van de tien bezoekers zullen naar verwachting aan een of meer lezingen deelnemen. De onderwerpen geven een aardig inkijkje in de thema’s die specialisten bezighouden. Zo gaat Miriam Weber van de gemeente Utrecht uitgebreid in op Healthy Urban Living en laat meteoroloog Reinier van den Berg van Meteoconsult zien wat klimaatverandering betekent voor de openbare ruimte. Voormalig RTL4-tuinman Lodewijk Hoekstra vertelt waarom hij voorvechter is van het groene denken, dat uiteindelijk moet leiden tot een duurzaamheidspaspoort. Landschapsarchitect Adriaan Geuze deelt zijn visie op de inrichting van Nederland.

openbare ruimteTrots

Jaarbeurs is trots dat ExpoProof heeft gekozen voor Jaarbeurs. Albert Arp, CEO bij Jaarbeurs: “We zien De Dag van de Openbare Ruimte als een prestigieus platform. Ik ben onder de indruk van de ambities en het ondernemerschap van ExpoProof. We kijken uit naar een duurzame en succesvolle samenwerking. De beurs is ook heel toepasselijk want Jaarbeurs vervult zelf ook een grote rol bij de invulling van de openbare ruimte in dit deel van Utrecht. Niet voor niets is dit een van de key note onderwerpen. Fantastisch, want na de key note hoef je alleen maar naar buiten te lopen om te zien wat de reikwijdte van dit project is wat in 2023 zal zijn voltooid.”

Op de beursvloer zijn producten en diensten binnen de sectoren: Groen, Licht, Bestrating, Ondergronds, Straatmeubilair, Spelen, Advies & Beheer, Landschapsarchitectuur & Ontwerp.

Toegang tot de beursvloer en alle lezingen is gratis.

Website Dag van de Openbare Ruimte

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top