Itility Group verwerft meerderheidsbelang in NEO

Itility Group verwerft meerderheidsbelang in NEO

Itility Group, een toonaangevende leverancier van software- en dataoplossingen op het gebied van productie, energie en AgriTech, heeft de overname aangekondigd van een meerderheidsbelang in NEO, een Nederlands aardobservatiebedrijf gevestigd in Amersfoort. Op 26 april voltooide Itility Group de verwerving van een meerderheidsbelang in NEO, een belangrijke mijlpaal voor beide bedrijven op het gebied van software, data-oplossingen en aardobservatie.

NEO, gevestigd in Amersfoort, levert unieke informatiediensten die betrekking hebben op de veranderingen in onze leefomgeving. Het is gespecialiseerd in het beveiligen en bijwerken van vaak zeer gedetailleerde habitatinformatie met behulp van satellietbeelden, luchtfoto’s, lidar-gegevens en gegevens van de menigte.

Met zijn nieuwe eigenaar zal NEO sneller kunnen accelereren om te anticiperen op de snelgroeiende vraag van de industrie naar grootschalige op satellieten gebaseerde gegevensoplossingen – te gebruiken voor gewasbeheer, kaartregistraties, waardering van activa en risicobeoordeling, boomonderhoud, pijplijn beheer, gebouwinspecties en -controle, CO2-monitoring en detectie van invasieve soorten. Dit verbetert de bedrijfsresultaten en ondersteunt de duurzame ontwikkelingsdoelen voor water- en voedselzekerheid (SDG6 en SDG2).

Ondersteund door Itility kan NEO zijn technologie verder opschalen en over de hele wereld inzetten om landbouwbedrijven, regelgevers en ngo’s te ondersteunen.

Website Itility Group
Website Neo

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top