ISO 41001 voor verder professionaliseren facility management systemen

ISO 41001 voor verder professionaliseren facility management systemen

Met de publicatie van de nieuwe ISO 41001, een Facility Management System standard, is er nu een internationale kapstok waarin de andere facility management normen een plek krijgen. De norm beschrijft eisen voor een FM-managementsysteem dat een organisatie kan gebruiken om FM in de organisatie te implementeren en de kwaliteit te verbeteren. Om het nut en de noodzaak van ISO 41001 aan te tonen, worden belanghebbenden uitgenodigd voor de informatiemiddag die NEN op 14 juni organiseert.

ISO 41001 ondersteunt facility managers bij het verbeteren van bedrijfsresultaten, het beheersen van risico’s en de FM-organisatie toekomstgerichter te maken. De langverwachte ISO 41000-serie wordt gezien als de nieuwe standaard die geleidelijk de Europese EN 15221-serie zal vervangen. NEN zal daarom binnenkort naast de Engelse versie ook de Nederlandse vertaling NEN-EN-ISO 41001 ‘Facility Management – Management Systeem – Eisen en Richtlijnen voor Gebruik’ uitbrengen.

Informatiebijeenkomst

Op donderdagmiddag 14 juni organiseert NEN een kennissessie over het nut en noodzaak van ISO 41001 en hoe je een effectieve facilitaire strategie opzet volgens ISO 41001. Daarnaast worden de eerste pre-audit ervaringen bij het ministerie van Defensie besproken. Sprekers zijn normcommissieleden die de internationale ontwikkelingen sinds het vertrekpunt in 2001 met de oude NEN 2748 hebben gevolgd. De deelnemers ontvangen tevens een hard copy van de (Engelstalige) definitieve concepttekst.

Aanmelden

Via NEN Evenementen kunt u het programma bekijken en direct inschrijven.

Meer informatie

Voor informatie over deze norm of over het normalisatieproces: Thijs de Wolff, NEN consultant Bouw & Installatie, e-mail thijs.dewolff@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘Organisatie van Facility Management’ is gericht op de ontwikkeling van de internationale CEN- en ISO-normen voor Facility Management. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar bi@nen.nl.

Website NEN

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top