Introductie Trimble MX90 Mobile Mapping System

Introductie Trimble MX90 Mobile Mapping System

Krachtige prestaties, accuratesse en camera’s zorgen voor ongekende detaillering en zeer nauwkeurige, rijke data voor (land)meetkundige toepassingen en workflows. Trimble introduceert met de nieuwe Trimble MX90 een mobile mapping-systeem met de nieuwste Trimble GNSS- en inertial-technologie.

 

In combinatie met de Trimble veld- en kantoorsoftware, vormt de Trimble MX90 een complete field-to-finish mobiele scanning-oplossing voor data-acquisitie, -verwerking en -analyse.

Rijkere Data Voor Omvangrijke Scan & Mobile Mapping Projecten
Door de MX90 op een voertuig of trein te bevestigen, ontstaat de mogelijkheid op hoge snelheid zeer gedetailleerde laserscans en beelden (zowel in panorama als vanuit verschillende hoeken) te verzamelen. Deze rijke data zijn vervolgens snel te verwerken en analyseren om er inhoudelijke informatie uit te halen voor het herkennen van kenmerken, inspectietaken en meer.

Hoogwaardige, hogeresolutie beelden, uiterst fijnmazige point clouds met kleurondersteuning en accurate kleurprojectie- en omgevingsinspectiemogelijkheden maken compleet nieuwe workflows mogelijk, zoals automatische detectie van scheuren. In stedelijke omgevingen of langs spoorlijnen zijn eenvoudig de kleinste details waar te nemen op verkeersborden, spoorwegborden of andere infrastructuur. In open gebieden en in grote steden kan het systeem meer details vastleggen op objecten op grotere afstand, zoals electriciteits- of telefoonmasten.

Trimble MX90 System Highlights
● 360-graden camera’s voor panoramische en gerichte beelden die gedetailleerd kleine of ver weg liggende verkeers- of spoorwegborden of telecommasten en scheuren of gaten in een weg kunnen vastleggen.
● Ingekleurde, fijnmazige puntenwolken met rijke en duidelijke kleurprojecties opgebouwd uit een groter aantal vastgelegde pixels. Deze omvangrijke puntenwolken vormen, samen met de hoge resolutie beelden (panoramisch en tweedimensionaal) en de accurate metingen, de basis voor een brede reeks resultaten: straatoverzichten, details van weg- en spoorwegonderdelen, hoogtemodellen, volumecalculaties, 3D stadsmodellen en as-built situatiescans.
● Een high-end IMU, in combinatie met de IN-Fusion+ dataverwerkingstechnologie levert hoge kwaliteit aan data op, ook in uitdagende omstandigheden voor GNSS.
● Betrouwbare kantoorsoftware ondersteunt diverse toepassingsscenario’s, zoals weginspecties en biedt integratie met cloud-gebaseerde applicaties voor het efficiënt delen van data.

Website Trimble Geospatial

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top