Introductie MOOR Index

Introductie MOOR Index

Het MOOR Platform wordt in Nederland veel gebruikt voor het ondersteunen van alle processen die te maken hebben met het plannen, vergunnen, uitvoeren en administratief afhandelen van werkzaamheden aan de ondergrondse infrastructuur.

Met zo’n tweehonderd aangesloten gemeenten en alle netbeheerders herbergt het MOOR Platform inmiddels een schat aan data. Deze data zeggen iets over de wijze waarop in Nederland wordt omgegaan met werkzaamheden aan kabels en leidingen. In de dagelijkse hectiek ontbreekt het echter vaak aan tijd om uit deze data waardevolle informatie te halen. Informatie waarmee het kabels- en leidingenproces nog beter, efficiënter en klantvriendelijker kan worden ingericht.

Mate van overlast

MOOR introduceert daarom de MOOR Index. Het indexcijfer geeft per gemeente de mate van overlast weer voor gebruikers van de openbare ruimte naar aanleiding van werkzaamheden aan kabels en leidingen. Dit is afgezet naar inwoner per gemeente en vergeleken met het landelijk gemiddelde. Het landelijk gemiddelde MOOR gemeenten 2015 is 7,0. Ed Schravesande, Commercieel Directeur bij PSMS, leverancier van onder andere het MOOR Platform, zegt in een uitgestuurd persbericht: “De MOOR index geeft een indicatie op een feitelijke en transparante manier. Dit is waardevolle informatie die wij ter beschikking stellen aan de markt, waarmee men kan benchmarken met andere gemeenten en ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Dit biedt een absolute meerwaarde op bestuurlijk niveau en richting de burgers”.

Website MOOR

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top