HP introduceert Metal Jet 3D-printtechnologie

HP introduceert Metal Jet 3D-printtechnologie

HP Inc. heeft, tijdens de International Manufacturing Technology Show (IMTS), de HP Metal Jet geïntroduceerd: geavanceerde 3D-printtechnologie voor de productie van metalen onderdelen in grote volumes. Met volgens het bedrijf tot 50 keer meer productiviteit tegen aanzienlijk lagere kosten dan andere 3D-printmethoden. HP Metal Jet wordt gebruikt door marktleiders GKN Powder Metallurgy en Parmatech voor de productie van onderdelen. Klanten die gebruikmaken van de technologie voor de productie van hun onderdelen zijn onder andere Volkswagen en Wilo en innovatieve bedrijven zoals Primo Medical Group en OKAY Industries.

Om de wereld van design en productie nog sneller te kunnen veranderen, heeft HP de Metal Jet Production Service aangekondigd, waarmee klanten over de hele wereld snel een nieuw 3D-onderdeel kunnen ontwerpen, de laatste onderdelen hiervoor kunnen produceren in groot volume en het kunnen integreren in de productie voor de lange termijn.

“We bevinden ons midden in de digitale industriële revolutie die de productie-industrie ter waarde van 12 miljard transformeert. HP heeft de transformatie versnelt door de 3D-massaproductie van plastic onderdelen te pionieren. Nu vergroten wij onze positie met HP Metal Jet, een baanbrekende 3D-printtechnologie voor metaal “, aldus Dion Weisler, CEO en president, HP Inc. “De implicaties zijn enorm: de auto-, industrie- en medische sector produceert alleen al honderden miljarden metalen onderdelen per jaar. HP’s nieuwe Metal Jet 3D-printplatform en de productieservice maken snelheid, kwaliteit en efficiëntie van onze klanten mogelijk om volledig opnieuw na te denken over de manier waarop ze nieuwe oplossingen ontwerpen, produceren en leveren in het digitale tijdperk.”

HP Metal Jet
HP Metal Jet is een innovatieve voxel-level binder jetting-technologie die voortbouwt op meer dan dertig jaar printkoppen van HP en geavanceerde chemische innovaties. Met een grootte van 430 x 320 x 200 mm, 4x nozzle redundancy en 2x printbars, en aanzienlijk minder gewicht, zou HP Metal Jet hogere productiviteit en betrouwbaarheid leveren tegen lagere kosten in vergelijking met andere metalen 3D-printoplossingen.

In de eerste helft van 2019 kunnen klanten 3D-ontwerpbestanden uploaden en industriële onderdelen in grote hoeveelheden ontvangen middels de nieuwe Metal Jet-productiedienst. De onderdelen worden geproduceerd door HP-partners GKN Powder Metallurgy en Parmatech. Voor meer informatie en voor de registratie op de HP Metal Jet-productiedienst, zie de HP-website.

Zakelijke HP Metal Jet-oplossingen worden vanaf begin 2019 aangeboden. De onderdelen zullen in 2020 geleverd worden en vanaf 2021 zal er ruime beschikbaarheid zijn. De HP Metal Jet-technologie kan nu gereserveerd worden.

Website HP Nederland

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top