INTERGEO: het internationale Geo-evenement van het jaar

INTERGEO: het internationale Geo-evenement van het jaar

Van 10 tot 12 oktober zullen de beurshallen van de hoofdstad Berlijn worden omgetoverd tot een ontmoetingsplaats voor de gebruikersindustrieën van geoinformatie. Getrouw aan hun leidende principe “Inspiratie voor een slimmere wereld”, zullen INTERGEO EXPO en CONFERENCE technologieën, innovatieve toepassingen en diepgaande knowhow presenteren met betrekking tot geodesie, geoinformatie en grondbeheer. “INTERGEO is het internationale podium voor iedereen die beslissingen neemt voor een duurzame toekomst. Stadsplanners, klimaatonderzoekers, geodesisten, mobiliteitsexperts, marketeers, boeren, bosbouwers, oceanografen en vele andere beroepen baseren hun werk voor een leefbare toekomst op gegevens,” zegt Professor Dr.-Ing. Rudolf Staiger, Voorzitter van DVW e.V., de organisator van het evenement.

 

INTERGEO

De onderwerpen huisvesting, mobiliteit, duurzaamheid, klimaatverandering en interne veiligheid, monitoring voor rampenpreventie en -bescherming, en het creëren van gelijke leefomstandigheden worden steeds belangrijker. Al deze gebieden kunnen alleen worden ontwikkeld als ze zijn gebaseerd op een betrouwbare en snelle, toegankelijke database van ruimtelijke informatie.

CONFERENTIE – de toekomst van geodesie en grondbeheer
De hoogtepunten van dit jaar op de 29e editie van INTERGEO omvatten Aardobservatie, Maritieme Oplossingen, Onbemande Systemen en Bouwinformatiemodellering (BIM). De CONFERENTIE neemt je mee naar de toekomst van geodesie en grondbeheer. Het driedaagse evenement zal onderwerpen belichten zoals GIS en Kunstmatige Intelligentie, Metaverse en Cloudtoepassingen, Aardobservatie en Milieumonitoring, Slimme Stad, Infrastructuur BIM, Digitale Tweelingen, COPERNICUS en Galileo Satellietservices, 4D Geogegevens, 3D Kadaster, Slimme Cartografische Toepassingen, Geobasis 2030 en 3D Puntenwolken. Naast internationale keynote speakers zal de CONFERENTIE paneldiscussies en netwerkevenementen bieden voor uitwisseling van expertise en een live ervaring.

Duitse Kartografiecongres
Als onderdeel van INTERGEO CONFERENCE zal het Duitse Kartografiecongres 2023 het hele, vaak onderschatte spectrum van kartografie behandelen – het lezingenprogramma zal zich bezighouden met onderwerpen als atlassen, kaartcollecties en kaartontwerp. De organisatoren richten zich ook op kunstmatige intelligentie, die ook zijn weg vindt in de kartografie. In haar keynote zal Professor Monika Sester daarom ook spreken over “Generalisatie met Machine Learning Methoden”. Dit wordt gevolgd door Professor Sebastian Meier met zijn provocerende lezingstitel “Kritische Kartografie in Tijden van Hallucinerende Machines”.

EXPO – 40 naties, drie dagen, één doel: Innovatie
Vijf tentoonstellingshallen zullen volledig worden gevuld met innovatie. Meer dan 560 exposanten uit meer dan 40 landen zullen hun oplossingen drie dagen lang presenteren. Ongeveer 100 nieuwe producten en internationale premières zullen het daglicht zien op het INTERGEO EXPO-podium. “Veel nieuwe internationale exposanten en een brede aanwezigheid van bedrijven uit Noord-Amerika en Azië zullen laten zien wat ze te bieden hebben. China en Zuid-Korea zijn vertegenwoordigd naast elkaar in verschillende gezamenlijke stands. Ze komen allemaal naar INTERGEO als exposanten om te netwerken met de internationale gemeenschap. Op INTERGEO worden de markten van morgen in dialoog met de relevante doelgroepen gemaakt,” zegt Daniel Katzer, Managing Director en Trade Fair Manager van Expo-organisator Hinte Expo & Conference GmbH.

Dit jaar bundelen drie thematische gebieden producten en toepassingen van de onderwerpen BIM (BIM-gebied), Aardobservatie en Maritieme Oplossingen. Op drie podia van de EXPO zullen verschillende exposanten toepassingen uit de georuimtelijke gemeenschap presenteren. “Het programma varieert van Digitale Steden tot Mobiele Cartografie, Digitale Tweelingen, Sensoren en Kunstmatige Intelligentie, Aardobservatie, werving en presentaties van jonge onderzoekers,” zegt Katzer.

Veel gerenommeerde partners ondersteunen de presentatie van de hoogtepuntonderwerpen met hun competentienetwerken. DVW e.V., UAV Dach e.V. en de Duitse Vereniging voor Fotogrammetrie en Remote Sensing werken samen op het gebied van Onbemande Systemen. Het Duitse Ruimtevaartcentrum (DLR) en het Europese Ruimteagentschap (ESA) nemen het voortouw op het gebied van Aardobservatie, terwijl het Federaal Ministerie van Economische Zaken en Klimaatbescherming (BMWK) betrokken is bij het onderwerp Maritieme Oplossingen, samen met andere drijvende krachten. De BIM Days Germany (BTD) bevorderen de koppeling en sectoroverschrijdende netwerking in de bouwsector als onderdeel van een samenwerking met INTERGEO voor de BIM-sector.

 

INTERGEO

Berlijn garandeert het succes van INTERGEO
De kernindustrieën van INTERGEO, geodesie, geoinformatie en grondbeheer, bedienen een steeds breder scala aan beroepen en toepassingen met geo-ruimtelijke gegevens en oplossingen – en er worden er steeds meer aan toegevoegd. Uitdagingen zoals de klimaatcrisis, verstedelijking en het veiligstellen van hulpbronnen kunnen alleen worden aangepakt met behulp van ruimtelijke gegevens. “INTERGEO biedt een diepgaand begrip van de hele impactketen – van verzamelingsmethoden met behulp van satellieten, UAV, mobiele cartografie en GNSS tot geïntegreerde ruimtelijke referentie en toepassingen op het gebied van klimaatadaptatie en eigendomsbeveiliging,” legt DVW President Staiger uit. “Als organisator kijkt DVW met grote enthousiasme uit naar drie dagen INTERGEO EXPO en CONFERENCE in Berlijn. Omdat we internationale geo-knowhow naar de gebruikers brengen. INTERGEO in Berlijn is altijd een garantie voor succes,” zegt Staiger.

Zorg ervoor dat je nu je ticket veiligstelt voor INTERGEO in Berlijn: https://www.intergeo.de/en/tickets

INTERGEO EXPO en CONFERENCE is het internationale platform voor geodesie, geoinformatie en grondbeheer. Het vindt plaats op wisselende locaties in Duitsland. DE CONFERENTIE behandelt actuele onderwerpen uit politiek, administratie, wetenschap en industrie. Met zijn geo-IT-potentieel blijft INTERGEO zich richten op het optimaliseren van processen van groeiende doelmarkten. Het wordt in 2023 gepresenteerd in Berlijn, in 2024 in Stuttgart en in 2025 in Frankfurt am Main. DVW e.V. – Vereniging voor Geodesie, Geoinformatie en Grondbeheer is de organisator van INTERGEO.

Website INTERGEO

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top