INTERGEO bevestigt haar positie in de Geospatiale Industrie

INTERGEO bevestigt haar positie in de Geospatiale Industrie

INTERGEO EXPO en CONFERENTIE zijn succesvol afgesloten na drie dagen in Berlijn. De toonaangevende internationale vakbeurs voor geodesie, geoinformatie en landbeheer presenteerde zich als een magneet voor de internationale geospatiale gemeenschap en voor de diverse toepassingsgebieden van op gegevens gebaseerde geospatiale oplossingen.

 

Met bijna 17.000 vakbezoekers uit 112 landen, 571 exposanten uit meer dan 40 landen, meer dan 300 sprekers en 841 conferentiedeelnemers uit 42 landen, bevestigde INTERGEO EXPO en CONFERENTIE opnieuw haar positie: INTERGEO is ’s werelds toonaangevende vakbeurs en het belangrijkste internationale congresplatform voor alle aspecten van geodesie, geoinformatie en landbeheer. Als marktleider brengt INTERGEO de geospatiale gemeenschap bijeen en verbindt deze met haar gebruikers in de industrie. Het is het middelpunt van de professionele gemeenschap, het gezicht en de communicator van de industrie.

Van wereldwijde monitoring tot lokale actie
Een blik op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN laat zien dat 80 procent van de 17 doelen en 231 indicatoren ruimtelijk gerelateerd zijn, zoals de strijd tegen armoede, schoon water, schone energie, duurzame steden, klimaatbescherming en leven op het land en onder water. Wereldwijde aardobservatietechnologieën zoals COPERNICUS en GALILEO dienen als informatiebronnen voor lokale actie. EXPO en CONFERENTIE hebben duidelijk gemaakt: “Wereldwijde monitoring en aardobservatie vormen de basis voor het begrijpen van verbanden. In deze tijden van crisis en onder de indruk van de opwarming van de aarde is iedereen die zeer lokale beslissingen moet nemen om de gevolgen van klimaatverandering te beperken, afhankelijk van nauwkeurige ruimtelijke informatie. Onze industrie levert dat,” aldus Staiger.

Jack Dangermond, oprichter en CEO van de GIS-softwaregroep Esri, wees ook op het belang en de invloed van GIS voor de weg naar een duurzame toekomst in zijn goed ontvangen keynote-speech: “We moeten een gedeeld begrip ontwikkelen van het ecosysteem van onze planeet om de kritieke uitdagingen van onze tijd aan te gaan. Duurzaamheid begint met geografie, omdat het een diep begrip biedt van holistische gebeurtenissen. GIS als basis voor digitale tweelingen stelt ons in staat om impact te begrijpen, scenario’s te modelleren en noodzakelijke beslissingen te nemen. We moeten handelen omdat we boven onze stand leven. Geospatiale gegevens vormen de basis voor toekomstige generaties.”

Lokale overheden, stedenbouwkundigen, klimaatonderzoekers, mobiliteitsexperts, marketeers, boeren en bosbouwers, oceanografen en vele anderen zijn afhankelijk van de prestaties van de geospatiale gemeenschap als gebruikersindustrieën. De gereedschapskist van de industrie is goed gevuld: “Cloudoplossingen, kunstmatige intelligentie, digitale tweelingen, BIM, UAV, GIS, Big Data – op INTERGEO hebben we laten zien wat er mogelijk is,” zegt de president van de DVW.

BIM-Days Germany geïntegreerd in INTERGEO
Ook de bedrijfssectoren van ontwerp en bouw profiteren sterk van de innovaties in de geospatiale industrie. De integratie van “BIM-Days Germany” als platform voor de digitale bouw- en bouwindustrie toont hoe de sectoren samenkomen. “Geodesie is de natuurlijke partner van de bouwindustrie en architectuur. Het is een integraal onderdeel van het plannings- en bouwproces en essentieel voor duurzame, CO2-neutrale bouw,” aldus Dr. Josef Kauer, initiator van BIM-Days Germany. Op het BIM-podium en in de BIM-bioscoop werden bezoekers van INTERGEO bijgepraat over onderwerpen zoals hoe LIDAR-technologieën het BIM-proces optimaliseren en hoe BIM de standaard wordt in de infrastructuurbouw.

Duits Cartografie Congres
Het 71e Duitse Cartografie Congres (DKK), dat geïntegreerd was in INTERGEO, voegde extra hoogtepunten toe met onderwerpen zoals generalisatie met machine learning en kunstmatige intelligentie, kaarten voor mobiel gebruik en rampenkaarten. “Cartografie is de verlengde arm van de geospatiale industrie. We brengen de resultaten van aardobservatie en gegevensverzameling naar een breed publiek,” aldus Prof. Dr. Jochen Schiewe, president van de organisator, de Duitse Kartografische Vereniging.

Jeugdontwikkeling en training
De sectoren geodesie, geoinformatie en landbeheer, sterk beïnvloed door de technische wetenschappen, zijn intensief betrokken bij het werven van jong talent en specialisten. DVW e.V. biedt toegang tot de arbeidswereld van de geospatiale industrie via het platform “Arbeitsplatz Erde” en het sociale mediamerk “Weltvermesserer”. DVW e.V. gebruikte INTERGEO EXPO en CONFERENTIE voor intensieve campagnes voor jongeren. De schooldag bracht alleen al tal van geïnteresseerde studenten in contact met de arbeidswereld van de geo-gemeenschap. De prijzen voor eindwerken aan de Geodesieprijs en de Promotieprijs tellen ook bij tot de promotie van jong talent.

Organisatoren zeer tevreden: marktpositie uitgebreid
Het aandeel internationale exposanten en vakbezoekers, evenals de aanwezigheid van de World Geospatial Council (WGIC), de internationale non-profitvereniging van de geospatiale industrie, op de EXPO zijn bewijs van deze ontwikkeling. DVW-president Staiger: “We hebben een hoog niveau van internationale deelname gezien in EXPO en CONFERENTIE, wat ons laat zien dat we onze marktpositie internationaal uitbreiden.” De samenvatting van de organisator: “We zijn zeer tevreden met het resultaat van INTERGEO. De reactie van exposanten, EXPO-bezoekers en CONFERENTIE-deelnemers was overweldigend.”

Reacties van exposanten bevestigen het algemene beeld. Professor Gerd Buziek, Business Relations Executive van Esri Deutschland, vat zijn enthousiasme voor INTERGEO samen: “INTERGEO is het gezicht van de industrie. Bedankt daarvoor.” Thomas Harring, President van de Hexagon Geosystems Division, is even enthousiast: “Een geweldige show die laat zien wat onze industrie doet.” Dr. Felix Reinshagen, CEO van NavVis: “Geweldig om te zien hoe sterk INTERGEO is teruggekomen na de COVID-periode. Iedereen is terug, het is extreem druk en we zijn erg druk.” Scott Crozier, Vice President Survey and Mapping bij Trimble: “Ik kijk nu al uit naar Stuttgart.”

De president van de DVW beoordeelt het nieuwe IN-CONFERENCING-programma met zijn praktijkgerichte inhoud als zeer positief. “Het laat zien dat de bezoekers van de EXPO veel meer willen dan alleen een technologiebeurs. We hebben ze op de EXPO-podia aangesproken met onderwerpen als Digitale Tweelingen, Gegevensverzameling, BIM, UAV, marketing en het aantrekken van jong talent, en het concept heeft gewerkt,” aldus Staiger.

INTERGEO 2024 in Stuttgart
Veel van de exposanten hebben hun deelname voor volgend jaar al geboekt. Van 24 tot 26 september 2024 zal het toonaangevende platform van de geospatiale gemeenschap haar innovaties presenteren in Stuttgart. Geoinformatie blijft de drijvende kracht achter innovatie in administratie, bedrijfsleven en wetenschap.

Website INTERGEO

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top