Integratie CycloMedia GlobeSpotter en Greenpoint-BOR

Integratie CycloMedia GlobeSpotter en Greenpoint-BOR

Greenpoint beschikt al jaren over een online koppeling met Google Streetview. Een veelgestelde vraag bij het tonen van deze functie was, “Kan dat ook met CycloMedia?” Het antwoord op die vraag is nu: “Ja!”

De integratie van CycloMedia GlobeSpotter en Greenpoint combineert het beste van twee werelden: eenvoudig toegankelijke beheerinformatie op kaart naast haarscherpe foto’s. Zo komt alle informatie binnen handbereik.

Integratie twee werelden

Beide werelden vloeien volledig in elkaar over. Uiteraard kan de gebruiker door de beheerkaart bewegen en worden de bijbehorende foto’s automatisch getoond. Evenzo verschuift de kaart automatisch mee als tijdens het door foto’s heen bewegen. Maar echt fraai is dat nu alle objecten van de beheerkaart (vlakken, punten en lijnen) in de foto te projecteren zijn. Zo is direct te zien of de kaart klopt met de situatie-foto van buiten. Bij een klik op het object in de foto worden alle beheergegevens uit Greenpoint getoond en is muteren mogelijk. Zo kan de integratie van deze twee werelden bijzonder praktisch zijn, bijvoorbeeld om inventarisbestanden te controleren.

integratie
De aansluiting op Globespotter is weer een nieuwe cloud-koppeling in de groeiende wolk rondom Greenpoint. Steeds meer services die interessant zijn voor beheerders komen in de cloud. Greenpoint zal die ontsluiten, zodat beheerders voorzien worden van de beste informatie bij hun werk.

Hoe is CycloMedia in Greenpoint te gebruiken?

Allereerst is er een abonnement nodig op CycloMedia. Daarbij hoort een account dat toegang geeft tot Globespotter. De Greenpoint manager kan nu eenvoudig de toegang instellen door uw logingegevens van CycloMedia in Greenpoint in te voeren (Gebruikerslijst\Persoonsgegevens aanpassen\Globespotter gebruik). Vervolgens is Globespotter te vinden in het rijtje Extra Functies (onder de steeksleutel).

Greenpoint heeft een stand op de Dag van de Openbare Ruimte in Utrecht, standnummer 4.4.49.

Website Greenpoint

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top