INSPIRE Harmonisatie – Wat en hoe

INSPIRE Harmonisatie – Wat en hoe

Op woensdag 21 juni 2017 organiseert standaardiseringsorgaan Geonovum een INSPIRE-sessie, waarin kennis en praktijkervaring worden gedeeld over het harmoniseren van INSPIRE-datasets.

Dit in het kader van de INSPIRE-deadline van 23 november 2017 waarop dataproviders alle Annex I datasets én services beschikbaar moeten stellen volgens de laatste INSPIRE data- en servicespecificaties. De kennissessie vindt plaats van 9:30-12:30u bij De Observant in Amersfoort. Aanmelden kan door een mail te sturen naar de  INSPIRE-helpdesk.

Data-harmonisatie- en -validatieprocessen
De sessie heeft een technisch karakter en is specifiek gericht op data-harmonisatie- en validatieprocessen. Verschillende INSPIRE dataproviders geven 21 juni een presentatie, waaronder de Dienst der Hydrografie, het Kadaster en het Ministerie van Economische Zaken. Zij delen hun ervaringen rondom het harmonisatieproces, de tools die zij hiervoor gebruiken en hoe ver men staat met de implementatie van INSPIRE.

Data-providers
Aanvullend geeft Geonovum informatie over wat er van dataproviders wordt verwacht om aan de deadline te voldoen. We gaan daarbij ondermeer in op wat te doen met de huidige INSPIRE services op ‘as-is’ data en de gevolgen van geharmoniseerde datasets op uw bestaande metadata. Ook komen de beschikbare online validatie-services van Geonovum aan bod, waarmee betrokkenen controleren of zij voldoen aan de technische INSPIRE-specificaties.

 Website Geonovum

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top