Inscio maakt conditie gebouwen en infrastructuur realtime inzichtelijk

Inscio maakt conditie gebouwen en infrastructuur realtime inzichtelijk

Inscio introduceert een cloudgebaseerde service voor data-acquisitie en -analyse van gebouw- en infrastructuurassets, met IoT-sensoren.

 

Deze geven inzicht in de conditie, het gedrag en de levensduur van kostbare assets in de buitenruimte, zoals daken, gevels en civieltechnische kunstwerken. Voor beslissingen over onderhoud of renovaties op basis van actuele data, in plaats van aannames, modellen en kostbare periodieke inspecties.

Conditiemonitoring met ‘Data-as-a-Service’
Inscio levert op abonnementsbasis ‘Data-as-a-Service’ voor het remote monitoren van de conditie van vooral daken, gevels en funderingen. Meetwaarden als beweging, temperatuur, vochtigheid en isolatiewaarden worden gerelateerd aan de sensorlocaties gevisualiseerd in een overzichtelijk dashboard, online en in een app.

IoT-sensoren communiceren elk uur, of een ander interval, diverse meetwaarden via een LoRaWAN. Deze combinatie verbruikt weinig energie, waardoor de nieuwe oplossing jarenlang zonder onderhoud alle meetwaarden kan doorgeven, als alternatief voor dure inspecties op locatie. Eenvoudig en zonder investering vooraf te gebruiken op abonnementsbasis.

Slimme daken
De sensoren van Inscio worden onder andere toegepast voor het creëren van slimme daken. Door de trend dat daken steeds vaker worden gebruikt als verblijfsruimte (daktuinen) en voor het opvangen en afvoeren van hemelwater (retentiedaken), wordt de conditiemonitoring belangrijker. Inscio maakt van geïsoleerde platte daken zichzelf monitorende slimme assets.

Van Wylick isolerende daken in Heeswijk-Dinther gebruikt de innovatieve meetoplossing van Inscio in het Isomix-aanbod. Daarbij meten sensoren in de drie lagen van Isomix-daken of de temperatuur, het vochtgehalte en de geleiding binnen de gewenste gebruikswaarden blijven. Behalve lekkages en schades voorkomen helpen sensoren ook een oorzaak sneller te achterhalen.

Over Inscio
Inscio is gebaseerd op de 25 jaar ervaring van Jeroen van de Laar met ICT in de bouw-, infra en vastgoedmarkt en zo’n 25 jaar ervaring van Ernest Knoors met data-acquisitie en -analyses binnen de Formule 1 wereld. Samen gaan zij de leefomgeving van mensen verbeteren met de missie om inzicht te verschaffen in de werking en het gedrag van materialen en constructies in de bouw-, infra- en vastgoedmarkt.

Website Inscio.nl

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top