Ingenieursbureaus Movares en Innovus Smart Engineering bundelen krachten

Ingenieursbureaus Movares en Innovus Smart Engineering bundelen krachten

Advies- en ingenieursbureau Movares, specialist in oplossingen voor spoor-, mobiliteit-, energie- en infrastructuurvraagstukken, maakt bekend dat het overeenstemming heeft bereikt met Innovus Smart Engineering om samen één van de grootste onafhankelijke ingenieursbureaus in Nederland te vormen.

 

Deze nieuwe groep bedrijven heeft de ambitie de meest innovatieve en duurzame ingenieursdiensten met maatschappelijke impact te leveren. Hiermee wil zij vooroplopen in de keten van initiatief en planning tot realisatie en beheer. De groep biedt hoogwaardige technische oplossingen voor complexe, maatschappelijke uitdagingen.

Movares, met het hoofdkantoor in Utrecht en meerdere regiokantoren verspreid door Nederland, komt voort uit de rijke traditie van de Nederlandse spoorwegontwerpers die sinds 1839 beeldbepalende ontwerpen hebben gerealiseerd. Movares kwam in 1995 als Holland Railconsult op eigen benen te staan en heeft zich ontwikkeld tot een advies- en ingenieursbureau met een breed portfolio. In 2020 sloot BRO, dat bedrijven en overheden ondersteunt met adviezen op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, stedenbouw, landschap en economie, zich aan bij Movares, waarmee Movares een stevigere positie in de vroege planfase van projecten verkreeg.

Innovus Smart Engineering is een groep van ingenieursbureaus met een bewezen track-record in de wereld van gebouwde en ruimtelijke omgeving. De groep is in 2022 gevormd als platformbedrijf binnen het portfolio van de Amsterdamse investeringsmaatschappij Convent Capital door de samenvoeging van Zonneveld Ingenieurs, Ingenieursbureau Ulehake, MUG Ingenieursbureau en softwareontwikkelaar Future Insight. Zonneveld Ingenieurs is zeer sterk in digitalisering van ingenieursdiensten, waardoor Innovus Smart Engineering in staat is klanten met grote, complexe opgaven sneller en beter te bedienen.

Door maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, energietransitie en veroudering van infrastructuur, doet de samenleving een sterk beroep op ingenieursdiensten. Dit gebeurt tegen een achtergrond van een toenemend tekort aan technisch geschoolde professionals. Door de krachtenbundeling in de nieuwe groep bedrijven wordt specialistische kennis op het gebied van spoor, mobiliteit, energie, infra en gebouwen gekoppeld aan expertise op het gebied van digitalisering. Hierdoor is de nieuwe groep nog beter in staat een bijdrage te leveren aan de grote projecten die in de komende jaren moeten worden gerealiseerd voor een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland.

De bureaus blijven onder hun eigen label actief in de markt, waarbij Movares het leading brand is. De directie van de Movares Group holding zal worden gevormd door Robert Claasen (CEO), Erik van Schie (CFO), en Harm Hoorn (CTO). De nieuwe combinatie heeft circa 1.150 medewerkers en een omzet op jaarbasis van meer dan EUR 170 miljoen.

Website Movares

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top