Ingenieursbureau Westenberg winnaar in Kunstwerken-ingenieursbureaus

Ingenieursbureau Westenberg winnaar in Kunstwerken-ingenieursbureaus

Ingenieursbureau Westenberg BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de categorie Kunstwerken-ingenieursbureaus.

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award heeft een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

Vakkennis en aanpak

Ingenieursbureau Westenberg BV is opgericht in 1993 en gevestigd in Harderwijk. Ook zijn er nog vestigingen in Heerenveen, Bergen op Zoom en Oss. Het heeft circa 45 medewerkers en is actief in Nederland en België. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een ‘toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering en een uitstekende reputatie’. ‘Ingenieursbureau Westenberg weet zijn omvangrijke vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Een uitstekend bureau in een nichemarkt, met duidelijke ambities.’ De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Ingenieursbureau Westenberg een ‘vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen’. ‘In een markt die continu in beweging is, weet Ingenieursbureau Westenberg uitstekend te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en is het zijn concurrenten vaak een slag voor.’

Beheer en onderhoud civiele kunstwerken

Ingenieursbureau Westenberg heeft zich gespecialiseerd in het beheer en onderhoud van civiele kunstwerken. Jaarlijks inspecteert het bureau duizenden bruggen, sluizen en viaducten voor opdrachtgevers in de hoek van industriële bedrijven, gemeenten, provincies, waterschappen, Rijkswaterstaat en andere (semi-overheids)instellingen. Ingenieursbureau Westenberg adviseert hen op het gebied van inspecties, meerjarenonderhoudsplannen, risico-inventarisaties, bestekken, directievoering & toezicht/contractbeheersing. “Juist nu de overheid meer en meer terugtreedt uit het publieke domein, is er ruimte voor specialisten als Ingenieursbureau Westenberg om hun opdrachtgevers te adviseren en zo mogelijk zelfs geheel te ontzorgen”, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Benchmark in de branche

“Westenberg is een bevlogen, sympathieke onderneming, met trouwe opdrachtgevers en medewerkers. Niet voor niets maken tal van gerenommeerde opdrachtgevers gebruik van zijn diensten. De door het bureau ontwikkelde applicatie iASSET wordt zonder meer als benchmark in deze branche gezien”, aldus de jury. Zij is van mening dat Ingenieursbureau Westenberg op al deze gronden kan worden uitgeroepen tot winnaar in de branche van Kunstwerken-ingenieursbureaus en ook in aanmerking dient te komen voor de Nationale Business Succes Award 2016.

Website Ingenieursbureau Westenberg

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top