InfraTech 2017 groter dan ooit

InfraTech 2017 groter dan ooit

Met 637 exposanten en 21.017 bezoekers was InfraTech 2017 groter dan ooit. De 12e editie van de belangrijkste vakbeurs voor de infrasector toont daarmee aan een uiterst nauwkeurige graadmeter te zijn voor de ontwikkelingen in de markt. Thema van InfraTech 2017 was Slim Verbinden. Niet voor niets bood Rotterdam Ahoy vier dagen lang plaats aan alle partijen in de keten en was het dé ontmoetingsplek voor de sector.

 

 

De provincies, gemeenten, waterschappen, ProRail en Rijkswaterstaat aan opdrachtgeverszijde. Aannemers, toeleveranciers en specialistische bedrijven aan de opdrachtnemerskant. Maar ook kennisinstituten als CROW, SBRCURnet, PIANOo en De Bouwcampus en brancheorganisaties als Bouwend Nederland, MKB INFRA, NLingenieurs en de Vereniging van Waterbouwers gaven acte de presence.

Veel innovaties

Exhibition Manager Saskia Vernooij: “De sprong voorwaarts die de sector nu doormaakt was vier dagen voelbaar op InfraTech. Er is duidelijk sprake van nieuw elan. Ik ben trots dat we hier zoveel innovaties bij elkaar hebben gebracht en dat er nieuwe kennis wordt gedeeld.”  Nieuwe initiatieven als het Ingenieursplein, het Smart Mobility Plein, een Startup plein en de zogenoemde ‘op de  dijk gesprekken’ over het Hoogwaterbeschermingsprogramma waren een schot in de roos en trokken veel publiek

Fantastisch platform

“Het belang van InfraTech voor de sector kan niet worden onderschat,” stelde Rijkswaterstaat-topman Jan Hendrik Dronkers tijdens de opening van de vakbeurs. “Het is een fantastisch platform om te komen tot innovatie in de bouw en vooral om de schaalvergroting van innovatie die nodig is te bewerkstelligen. We hebben hele goede infrastructuur in Nederland, maar willen we die op peil houden dan moeten we de handen uit de mouwen steken.”

InfraTech Innovatieprijs 2017

Het dijkversterkingsproject KIS werd de grote winnaar van de InfraTech Innovatieprijs. De samenwerking tussen Mourik Infra, Besix en het waterschap Rivierenland won in de categorie Project Innovatie en pakte de Cobouw Publieksprijs. De Shimlift, een spoorinnovatie van Movares en BAM, won in de categorie Product Innovatie.

Van Gogh Museum beloond voor beste samenwerking

Op de laatste dag van InfraTech won het Integraal Beheercontract Van Gogh Museum (Rijksvastgoedbedrijf – Strukton Worksphere) de prijs voor het bouwproject waarin het beste is samengewerkt. De prijs werd toegekend door het Opdrachtgeversforum vanuit de leidende principes uit de – een jaar geleden massaal omarmde – Marktvisie waren essentieel in het oordeel van de jury.

InfraTech 2017

Met 637 exposanten en ruim 20.000 bezoekers is InfraTech veruit de belangrijkste beurs voor de infrastructuur in Nederland. InfraTech bereikt de complete keten. Hier worden nieuwe verbindingen gelegd en nieuwe kansen gecreëerd. Publiek en privaat, grote en kleine partijen, koplopers en volgers; InfraTech verzamelt deze dynamische sector onder één dak. | Foto © Charles Batenburg

Kennis

Het CROW Infradebat trok met drie topambtenaren van respectievelijk Rijkswaterstaat, Economische Zaken en het Rijksvastgoedbedrijf volle tribunes. Belangrijke conclusie na het debat was dat de sector uit een ander vaatje zal moeten tappen, wil het de ambities die de overheid heeft, kunnen realiseren. “Maar de mensen hier op de beurs bewijzen dat er veel mogelijk is. Het borrelt en het bruist.” Op de Marktdag van Rijkswaterstaat verscheen op woensdag een recordaantal bezoekers.

In Rotterdam Ahoy krijgt InfraTech een vervolg van 15 t/m 18 januari 2019.

Website InfraTech

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top