IMAGEM Opleidingsdag op 1 september

IMAGEM Opleidingsdag op 1 september

Op 1 september in Hotel NH Amersfoort vindt de IMAGEM Opleidingsdag plaats, een volle dag met professionele opleidingen voor IMAGEM klanten. Om deel te nemen, lees onderstaande details door en schrijf u in op de opleiding(en) van uw keuze. De kosten per training bedragen € 99,-.

 

 

Workshop: Databeheer eenvoudig gemaakt

Zelfs binnen een kleine organisatie, wordt vaak veel geodata gebruikt. En het kan nog een hele uitdaging zijn, om al die data terug te vinden, zonder kasten open te trekken en harde schijven aan te sluiten. Goed geodatabeheer is uitdagend, maar er zijn ook concrete (deel-)oplossingen voor. “Tijdens deze workshops gaan we aan de slag om de problemen van de omvang van geodata wat kleiner te maken, door compressietechnieken te vergelijken en toe te passen. En we gaan data beheren en ontsluiten met serversoftware voor dit doel, zodat de juiste geautoriseerde mensen binnen seconden de juiste geografische data op hun beeldscherm kunnen toveren”.

Workshop:  Mutatie Signalering & Nulmeting

Basisregistraties als de BAG, BGT en andere registraties zijn zeer waardevolle geografische datasets die een overheid beheert. Deze registraties moeten Actueel, Betrouwbaar en Compleet zijn. Om delen van deze basisregistraties semi-geautomatiseerd bij te houden, heeft Imagem een oplossing voor mutatie signalering en nulmetingen. In deze 3 uur durende workshop, gaat u met deze oplossing aan de slag. U gaat verschillende mutatie signaleringen zoals dakkapellen, bijgebouwen maar ook nulmetingen uit voeren. We berekenen mogelijke veranderingen automatisch en controleren deze met een speciaal ontwikkelde gebruikersinterface. Daarnaast t.b.v. de WOZ zullen we op basis van de BAG en een hoogtebestand, volumes berekenen.

Wanneer er ideeën zijn om andere mutaties te vinden die momenteel niet beschikbaar zijn in onze standaard oplossing, kunnen deze m.g.v. van de Spatial Modeler zelf gedefinieerd worden. Wij raden aan om de Workshop “De mogelijkheden van Ruimtelijk Modeleren” te bezoeken om meer te weten over de mogelijkheden van de Spatial Modeler.

 

Imagem1

Workshop: 3D Stadsmodel genereren en analyseren

Het gebruik van 3D stadsmodellen wordt steeds populairder en ontstijgt langzaam maar zeker het stempel van ‘mooi plaatje’. Maar om dat stempel te kunnen ontstijgen, moet je wel daadwerkelijk iets met die data kunnen doen, zoals analyses en natuurgetrouwe weergaven voor bijvoorbeeld gebiedsontwikkelingen en city marketing kunnen maken.

In deze 3 uur durende workshop maakt u semi-geautomatiseerd een 3D stadsmodel van een straat. Hierbij maakt u gebruik van stereo foto’s en de BAG gebouwen. Na het genereren van de 3D modellen wordt geautomatiseerd de texturen uit de stereofoto’s op de gebouwen gezet. Wanneer dit proces gereed is, wordt het 3D stadsmodel geëxporteerd naar CityGML. Wij maken gebruik van een 3D omgeving, om het resultaat te bekijken en te analyseren.

Voor meer achtergrond informatie over het genereren van 3D standsmodellen klik hier https://www.imagem.nl/blog/snel-3d-stadsmodel/

Workshop: De mogelijkheden van Ruimtelijk Modeleren

Het vergelijken van bestanden, het samenvoegen van data, het herkennen van objecten en het vinden van mutaties. Al die dingen vragen om ruimtelijk modelleren. Na een korte inleiding gaan we in deze 3 uur durende workshop praktisch aan de slag om veranderingen te detecteren in het landschap. Na afloop valt er nog meer te vertellen over het onderwerp, maar weet u wel in te schatten hoe u ruimtelijk modelleren kunt gebruiken in u dagelijkse werkzaamheden en kent u de scope van de Spatial Modeling omgeving van Hexagon.

Website Imagem | Opleidingsdag

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top