IGNITE Challenge kent 2 Nederlandse finalisten

IGNITE Challenge kent 2 Nederlandse finalisten

De Gemeente Nijmegen en Antea Group zijn geselecteerd voor de eindronde van de door Hexagon Geospatial uitgeschreven wedstrijd ‘IGNITE Challenge’. De ‘IGNITE Challenge’ werd eerder dit jaar uitgeschreven en is een wedstrijd waarbij iedereen met een goed idee voor een Hexagon Smart M.App kan meedingen naar een hoofdprijs van $ 100.000,- . Smart M.App’s zijn informatieportalen die verschillende informatiebronnen live met elkaar combineren tot een dynamisch dashboard, met geo-informatie als de verbindende factor.

Voor de IGNITE Challenge konden de deelnemers kiezen uit 6 thema’s: voedsel, infrastructuur, veiligheid, milieubescherming, gezondheid en financiën. Tijdens de jaarlijkse HxGN LIVE conferentie in de Verenigde Staten werden uit alle wereldwijde inzendingen de 20 geselecteerde finalisten bekend gemaakt. Tussen de finalisten bevinden zich twee nominaties uit Nederland, waar Imagem de premium partner en distributeur is van Hexagon Geospatial technologie en oplossingen.

De Gemeente Nijmegen is geselecteerd op basis van haar idee om een Smart Emission Dashboard te ontwikkelen, waarbij continue omgevingszaken als luchtkwaliteit en geluidsbelasting worden gemeten, en gecombineerd met historische waarneming beschikbaar worden gesteld aan de burger. Hierdoor wordt niet alleen inzichtelijk wat de huidige omgevingskwaliteit is, maar ook hoe dit in de afgelopen tijd is geweest, zodat een trendanalyse kan worden gemaakt.

De tweede geselecteerde inzending betreft Antea Group, met haar idee voor Smart Charge Electric Transport. Dit portaal gaat inzicht geven in de ontwikkeling van electrisch rijden en de staat van voorzieningen die hiervoor benodigd zijn. Hierdoor kan de infrastructuur voor electrisch rijden verder geoptimaliseerd worden, wat een stimulans betekent om voor deze milieuvriendelijkere manier van transport te kiezen.

In de komende maanden zullen de twintig finalisten, met hulp van Hexagon Geospatial, hun ideeën omzetten in volledig functionele Smart M.Apps. Het bouwproces dient in september 2016 te worden afgerond, waarna in december de uiteindelijke winnaars bekend kunnen worden gemaakt.

Website Imagem

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top