HP onthult krachtigste en eerste detachable workstation

HP onthult krachtigste en eerste detachable workstation

HP onthult ‘s werelds krachtigste detachable PC, de ZBook x2. Daarmee zorgt HP voor mobiliteit en prestaties voor designers, kunstenaars en andere grafische professionals die Adobe Creative Cloud en andere professionele applicaties tot het uiterste drijven. Met de prestaties van de ZBook x2, het eerste detachable workstation ter wereld, verhoogt HP de productiviteit en geeft het digitale ontwikkelaars de vrijheid om te werken, waar en wanneer ze dan ook inspiratie hebben.

De doorontwikkeling van de HP detachables begon eerder dit jaar met de introductie van de HP Spectre x2 en de HP Elite x2. De introductie van de HP ZBook x2 complementeert het aanbod met deze krachtige detachable, gericht op de creatieve sector.

“Er is geen apparaat beter in staat om de visie van een artiest of designer om te zetten in realiteit dan de krachtigste detachable workstation ter wereld”, stelt Gwen Coble, hoofd Workstations, Thin Clients, Retail Solutions and Immersive Computing, EMEA, HP Inc. “De HP ZBook x2 is het perfecte hulpmiddel om het creatieve process te versnellen dankzij uitstekende prestaties en de eenvoud in het gebruik. Hiermee wordt het eenvoudiger dan ooit voor creatieven om te doen waar ze goed in zijn; inspirerende nieuwe ideeën tot leven brengen en de wereld om ons heen verrijken.”

De creatieve inzet van de HP ZBook x2

Tijdens de ontwikkeling van de HP ZBook x2 hebben verschillende artiesten met het workstation gewerkt om HP te voorzien van feedback. Een van deze artiesten is Olivier Menanteau, beter bekend als Moon, een visueel artiest die begonnen is met graffiti en zijn stijl gedurende 20 jaar heeft ontwikkeld en verfijnd. Het was geen verrassing dat Moon de functionaliteit van de pen als favoriete onderdeel van de ZBook x2 bestempelde. Zijn werkwijze vereist enorme precisie om de vele details aan te brengen die het werk tot leven brengen. De ZBook x2 stelde hem hier moeiteloos toe in staat.

Ook Sasha Vinogradova, een veelgeprezen designer, kreeg de mogelijkheid om met de ZBook x2 te werken. De rode draad in haar ontwerpen is de inspiratie die ze uit de natuur haalt, een doorlopend proces waarvoor ze vaak de wereld in trekt om haar horizon te verbreden. De ZBook x2 paste perfect in Sasha’s creatieve proces dankzij de naadloze samensmelting tussen mobiliteit en prestaties. Ze was in staat professioneel werk neer te zetten, zowel met meerdere aangesloten displays als op locatie in tablet vorm.

De meest veeleisende tester was misschien wel Chuck Anderson, een artiest, grafisch ontwerper, fotograaf en creative director werkzaam in Chicago. Zijn originele stijl komt tot stand door indrukwekkende foto’s te combineren met creatieve designelementen. De snelheid en prestaties van de ZBook x2 sluiten perfect aan bij de behoeften van Chuck en de pen bleek een onmisbare toevoeging.

Digitale creativiteit bevrijden

Designers ontwerpen in een handomdraai, en hebben met een quad-core Intel Core™ processors2 dubbel zo veel geheugen als met welke andere detachable pc dan ook3 en NVIDIA Quadro Graphics die 73 procent betere grafische prestaties bieden vergeleken met de Surface Pro4. Een stil dual-fan active cooling-systeem is ontworpen om warmte af te voeren van de grafische kaart en de processor. Om beter te voldoen aan de eisen van de creatieve gemeenschap, inclusief Adobe-gebruikers, ontwierp HP ook customizable HP Quick Keys, die ontwerpers voorzien van 18 tijdbesparende sneltoetsen.

Vandaag de dag gebruiken veel creatieve professionals een MacBook Pro in combinatie met een iPad om dezelfde taken te volbrengen die ze ook op een HP ZBook x2 kunnen doen. Wetende dat ultieme mobiliteit zeer belangrijk is, heeft HP een enkel apparaat ontwikkeld die dezelfde prestaties levert, van tekenen tot vaste modus.

De ZBook x2, is op vier verschillende manieren te gebruiken: als laptop, ontkoppeld, in een dock en als tablet.

 • In laptop-modus is de HP ZBook x2 een krachtig en mobiel workstation met een toetsenbord dat gebaseerd is op dat van de HP ZBook Studio.
 • In de ontkoppelde modus kan de gebruiker de accurate pen gebruiken op het tablet en tegelijkertijd beschikken over de flexibiliteit van de sneltoetsen van het Bluetooth-toetsenbord.
 • In de dock-modus is de HP ZBook x2 in staat twee externe 4K-schermen aan te sturen, of een totaal van vijf monitoren op lagere resoluties.
 • In tablet-modus behoudt de ZBook x2 de volledige grafische prestaties waardoor gebruikers ongelimiteerd ideeën vastleggen dankzij de krachtige NVIDIA gpu.

Het gebruik van HP’s pen met de ZBook x2 stelt gebruikers in staat om te creëren zonder onderbrekingen, de pen hoeft namelijk nooit opgeladen te worden. Het batterij-loze ontwerp, op basis van Wacom EMR-technologie, reageert direct op elke nuance van de hand voor een natuurlijk gebruik. De ZBook x2 is voorzien van 4.096 gevoeligheidsniveau’s, detectie van de hoek van de pen in alle richtingen en een digitale gum.

Als lid van de meest veilige en flexibele familie van mobiele workstations, is de HP ZBook x2 voorzien van HP Sure Start Gen311 voor beveiliging van de BIOS, TPM 2.0 voor hardware-encryptie om inloggegevens te beveiligen, veilige authenticatie methoden via de Smart Card Reader en HP’s Client Security Suite Gen312 om data en identiteit te beveiligen, inclusief gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner.

HP ZBook x2 Highlights

De HP ZBook x2 is een combinatie van mobiliteit en prestaties, in een volledig machinaal vervaardigd aluminium behuizing. Een aantal van de belangrijkste specificaties:

 • In tablet-modus weegt de ZBook x2 slechts 1,6 kg5, en is 14,6 mm dun. In laptop-modus weegt de ZBook x2 2,2 kg5 en is 20,3 mm dun.
 • De HP ZBook x2 is voorzien van een prachtig 14” diagonaal 4K multi-touch scherm, met een optioneel 10-bit 1-miljard kleuren6 HP DreamColor scherm, gekalibreerd voor 100% van de Adobe RGB.
 • De HP ZBook x2 is voorzien van ’s werelds meest geavanceerde pc-scherm16 en heeft een anti-glare touchscreen, die goede kwaliteit levert bij alle lichtomstandigheden. De detachable kan twee 4K-schermen draaien, vanaf de HP ZBook Dock met Thunderbolt 37.
 • De HP ZBook x2 heeft een batterijduur tot wel 10 uur voor maximale productiviteit en supersnel opladen (50% in slechts 30 minuten). De HP ZBook x2 levert tot 4.2 GHz aan Intel Turbo Boost, 32 GB RAM over dual kanalen voor betere response onder zware werkomstandigheden, zoals meerlaags werken in Photoshop.
 • De HP Z Turbo Drive is tot wel 6 maal sneller dan SATA SSD en tot wel 21 maal sneller dan traditionele HDD opslag.
 • De HP ZBook x2 biedt tot 2TB aan lokale PCIe-opslag en bevat een SD-kaartingang, wat perfect is voor professionele fotografen.
 • Door middel van de dock of de Thunderbolt3-poorten op de ZBook x2 is het mogelijk om zware bestanden snel van camera’s, externe opslag, (smart)phones en andere apparaten te verplaatsen.

De HP ZBook x2 is ontworpen om de zwaarste klussen te klaren, en doorstaat MIL-STD 810G testing. De HP ZBook x2 ondergaat en doorstaat tevens diverse testen voor certificering en geoptimaliseerde prestaties van toonaangevende softwareproviders zoals Adobe en Autodesk.

Website HP

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top