HP maakt 3D-printen in full-color mogelijk

HP maakt 3D-printen in full-color mogelijk

HP heeft een uitbreiding van het 3D-printportfolio aangekondigd met de introductie van de nieuwe Jet Fusion 300/500-serie 3D-printers. Een 3D-printtechnologie waarmee fabrikanten onderdelen van topkwaliteit kunnen printen in zowel kleur als zwart en wit. Fabrikanten hebben tot op voxel-niveau (3D-variant van een pixel) controle over het ontwerp en kunnen snel printen. Afhankelijk van de configuratie en kleurvoorkeur is de Jet Fusion 300/500-serie verkrijgbaar vanaf 50.000 dollar, waarmee ontwikkelaars van kleine en middelgrote teams, ontwerpbedrijven, ondernemers, universiteiten en onderzoeksinstellingen toegang hebben tot HP’s Multi Jet Fusion-printtechnologie.

De nieuwe Jet Fusion 300/500-reeks is een vervolg op HP’s bestaande Jet Fusion 3200/4200/4210 3D-oplossingen, waarbij de laagste kosten per onderdeel geleverd kunnen worden, speciaal ontworpen voor productieomgevingen. Met deze uitbreiding van het portfolio biedt HP gebruikers van de Multi Jet Fusion-oplossingen de mogelijkheid om op hetzelfde platform nieuwe ontwerpen en toepassingen uit te proberen en te produceren. Met de mogelijkheid om prints te finetunen op voxelniveau, zijn gebruikers klaar voor de toekomst.

“HP is vastbesloten om 3D-ontwerp en -productie voor alledaags gebruik mogelijk te maken, waardoor nieuwe kansen worden ontketend voor miljoenen ontwikkelaars”, zegt Stephen Nigro, directeur van 3D Printing, HP Inc. “Ongeacht de branche, ongeacht de ontwerpcomplexiteit: kleuren passen bij alle bedrijfsbehoeften – zwart, wit of het volledige kleurenspectrum – de nieuwe HP Jet Fusion 300/500-serie biedt de vrijheid om briljante nieuwe onderdelen te creëren, zonder de beperkingen van conventionele productiemethoden.”

De mogelijkheid om onderdelen op individueel voxel-niveau te organiseren, maakt het ontwerpen en produceren van voorheen complexe onderdelen, nu in kleur mogelijk. Of het nu gaat om de gezondheidszorg, consumentengoederen of voor ondernemers, ontwerpers of universitaire onderzoekers; de mogelijkheden van de nieuwe 3D-printer zijn enorm. HP is al betrokken bij de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe kleurentoepassingen met universiteiten en bedrijven over de hele wereld, waaronder Phoenix Children’s Hospital, Yazaki Corp en Youngstown State University.

Jet Fusion 300/500-serie“In Phoenix Children’s Hospital streven we naar gepersonaliseerde ervaringen die het welzijn van onze patiënten op de lange termijn verbeteren”, aldus dokter Justin Ryan, Cardiac 3D Print Lab, Phoenix Children’s Hospital. “Van visueel aantrekkelijke gipsvormen en corrigerende apparaten, aangepaste chirurgische handleidingen, tot interactieve en gepersonaliseerde anatomische modellen, we zien een enorme waarde in de ontwerpmogelijkheden en de zeer nauwkeurige en duurzame onderdelen van HP’s nieuwe 3D-printers.”

Innovatie voor kleine tot middelgrote ontwikkelteams

De nieuwe Jet Fusion 300/500-serie 3D-printers biedt niet alleen controle op voxelniveau, maar heeft ook een compact ontwerp, verbeterde workflow-oplossingen en een geïntegreerd en geautomatiseerd systeem voor het leveren van materialen. Hierdoor kan er zonder toezicht geproduceerd worden, wat leidt tot meer gebruiksgemak en stijgende efficiëntie en output. De Jet Fusion 300/500-serie ondersteunt ook de drie toonaangevende kleurenbestandsformaten (OBJ, VRML en 3MF) waarmee ontwerpers op eenvoudige wijze de onderdelen kunnen produceren die ze willen zonder het ongemak van het omzetten van bestanden of het beschadigen van informatie.

De HP Jet Fusion 300/500-serie biedt onder meer:

  • HP Jet Fusion 340 (zwart en wit) / 380 (kleur): voor klanten die een onderdelen met kleinere afmetingen nodig hebben om te produceren
  • HP Jet Fusion 540 (zwart en wit) / 580 (kleur): voor klanten die grotere afmetingen of zwaardere productie-eisen hebben

“Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden van multifunctioneel 3D-printen in meerdere kleuren”, zegt Terry Wohlers, directeur Wohlers Associates Inc. “Het is goed om te zien dat HP zich richt op deze interessante en nog niet eerder benutte mogelijkheid. De opties zijn oneindig. ”

Voortbouwen op HP’s open benadering van materiaalontwikkeling

De HP Jet Fusion 300/500 3D-printers worden geïntroduceerd met een nieuw soort materiaal, HP High Reusability CB PA 12. Onderdelen die dit materiaal zullen gebruiken, hebben mechanische eigenschappen die vergelijkbaar zijn met HP High Reusability PA 12-materiaal van HP’s industriële oplossingen.

Door gebruik te maken van HP’s platform voor de ontwikkeling van materialen en toepassingen, zal HP met het groeiende materiaalecosysteem werken om de materiële mogelijkheden te vergroten en de kosten te drukken. De Jet Fusion 300/500-serie ondersteunt vergelijkbare materialen, net als de Jet Fusion 3200/4200/4210 waarbij ook speciale materialen zoals kleur- of andere voxel-niveaus ondersteund worden.

De HP Jet Fusion 300/500-serie 3D-printers zijn nu te bestellen en worden in de tweede helft van 2018 geleverd. Ga voor volledige informatie en technische specificaties naar de website van HP.

Partnerprogramma biedt bredere mogelijkheden en target nieuwe resellers

Terwijl HP de productportfolio uitbreidt met de Jet Fusion 300/500-serie, heeft het ook de evolutie van het wereldwijde 3D-printer reseller-programma aangekondigd – het HP Partner First 3D Printing specialisatieprogramma – inclusief een diversiteit aan nieuwe opties voor partners die HP’s Jet Fusion 3D-printoplossingen verkopen. Nu HP zijn marktbereik blijft vergroten en zijn wereldwijde go-to-market-structuur verder uitbouwt, kunnen leveranciers oplossingen met specifieke expertise in de wereldwijde digitale transformatie en IT-oplossingen leveren over de Multi Jet Fusion-technologie.

HP heeft ook een nieuwe samenwerking onthuld met Dassault Systèmes, leverancier van 3D-ontwerpsoftware met miljoenen gebruikers in meer dan 140 landen. Hiermee start HP een nieuw tijdperk van productontwerpinnovatie door ondernemers, studenten en bedrijven. De twee bedrijven zijn van plan de bekende SOLIDWORKS 3D-ontwerp- en engineeringtoepassingen van Dassault Systèmes te optimaliseren om te profiteren van de speciale voxel-niveau-mogelijkheden van HP’s Multi Jet Fusion 3D-printoplossingen.

Website HP

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top