HP levert high-end notebooks en workstations voor werknemers van nu

HP levert high-end notebooks en workstations voor werknemers van nu

HP heeft een reeks nieuwe apparaten, beeldschermen en accessoires onthuld voor de moderne werknemer, waaronder de introductie van verschillende bekroonde premiumfuncties voor HP’s bestverkochte grootzakelijke pc, de HP EliteBook 800-serie en HP ZBook 14u/15u mobiele workstations. In combinatie met de geheel nieuwe HP Thunderbolt Dock G2 en uitgebreide portfolio van vier nieuwe HP 4K-schermen leveren de apparaten krachtige innovatie en premium-ervaringen.

“Het spel is veranderd en standaard bedrijfsworkstations voldoen niet meer aan de behoeften van de werknemers van de toekomst, met name onder Gen X- tot Gen Z-professionals”, zegt Benoit Bonnafy, vicepresident van Business Personal Systems EMEA, HP Inc. “Ons nieuwste EliteBook- en ZBook-aanbod stellen nieuwe normen voor ontwerp, prestaties en functionaliteit. Of het nu de dunste apparaten zijn of de beste beveiligingsfuncties in de branche, HP herdefinieert de commerciële pc-ervaring voor de moderne werknemer. ”

Insights-gedreven innovatie

Modern werkstructuren vereisen meer flexibiliteit in waar en hoe het werk wordt gedaan. Tweeënzestig procent van de mensen werkt op meer dan één locatie en 81 procent werkt tijdens hun vrije tijd. Dit illustreert de behoefte aan apparaten die naadloos verbinding kunnen maken, altijd en overal.
Omdat grenzen rond traditionele werkplekken verdwijnen, wordt beveiliging nog belangrijker. Bijna 70 procent van de organisaties heeft verdachte zaken op laptops gemeld in de afgelopen 24 maanden. Dit toont aan dat er behoefte is aan beveiligingsfuncties die zorgen voor constante bescherming en veerkracht in geval van cyberaanvallen. Tegelijkertijd neemt de behoefte aan innovatieve tools toe naarmate werknemers meer samenwerken en zich minder vaak op dezelfde locatie bevinden. De pc staat centraal in deze verschuiving, met laptops als het meest gebruikte apparaat tijdens vergaderingen en bij conference calls.

workstationsPremium ontwerp en ervaringen

De apparaten hebben elk het premium aluminium HP-design dat voorheen alleen beschikbaar was voor de HP EliteBook 1000-serie. Daarnaast beschikt de serie over een zakelijke notebook met een ultra helder scherm dat zich automatisch aanpast aan veranderende lichtomstandigheden. Een functie die ook beschikbaar is op de ZBook 14u/15u.

Duurzaamheid en langdurig gebruik gaan hand in hand, omdat steeds meer bedrijven hun hardware-investeringen willen maximaliseren en hun impact op het milieu willen minimaliseren. De EliteBook 800-serie en de ZBook 14u/15u hebben de MIL-STD-810G-test doorstaan en zijn nog makkelijker te onderhouden dan eerdere generaties. De ZBook 14u/15u hebben beide een lange levensduur voor zowel de dunne en lichte 14 en 15-inch factor, gezien ze twee extra MIL-STD-tests doorstonden waarin getest werd met crashgevaarschokken in de onvoorspelbare omstandigheden van technische omgevingen. De apparaten in deze opstelling zijn ENERGY STAR-gecertificeerd en EPEAT Gold-geregistreerd, wat de inzet van HP in duurzaamheid weerspiegelt.

De EliteBook 800-serie notebook en de ZBook 14u/15u beschikken over extra microfoon met ruisonderdrukking. Al deze apparaten worden geleverd met het HP Premium Collaboration-toetsenbord met ingebouwde toetsen om Skype- of Jabber-oproepen eenvoudig en direct vanaf het toetsenbord te bedienen en met HP PhoneWise, een Windows-oplossing om gesprekken en sms’jes direct vanaf iOS- en Android-smartphones op de pc te kunnen aannemen en bekijken.

Nieuwe pc’s en workstations bevatten:

De HP EliteBook 800-serie beschikt als eerste zakelijke HP notebooks over de 8ste generatie Intel Core vPro -processors, met een batterijlevensduur van maximaal 14 uur en HP Fast Charge mogelijkheden om tot 50 procent van de batterij in slechts 30 minuten te laden.

 • De HP EliteBook 830 G5 vervangt de vorige HP EliteBook 820 G4 met een 13-inch scherm in een 12-inch notebookprofiel.
 • De HP EliteBook 840 G5 is een van de dunste zakelijke 14-inch notebooks met 8ste generatie Intel Core-processors en discrete grafische kaart.

De HP ZBook 14u/15u mobiele workstations zijn nu voorzien van de HP Sure View-oplossing voor optimale gebruikers- en gegevensprivacy en zijn een van de eerste mobiele workstations met een geïntegreerd privacyscherm. Beide mobiele workstations zijn beschikbaar met de 8ste generatie Intel Core Quad Core-processoren met vPro-technologie en AMD Radeon Pro-graphics voor snelle en betrouwbare prestaties en 24/7 workloads, met meer dan 24 ISV-certificeringen voor CAD- en ontwerptoepassingen en andere professionele toepassingen.

 • De HP ZBook 14u G5 is een van de dunste workstations met slechts 17,9 mm en weegt maar 1,48 kg. Het ontwerp van de ZBook 14u is 28 procent dunner dan de vorige generatie en bevat een optioneel 4K touchscherm met anti-reflecterende technologie, geschikt voor technische professionals onderweg.
 • De onlangs vernieuwde HP ZBook 15u G5 beschikt ook over Intel Core i5 en i7 Quad Core-processoren met vPro-technologie, AMD Radeon Pro 3D Graphics voor verbeterde prestaties en betrouwbaarheid. Daarnaast bevat het tot 2 TB geheugenopslag middels de HP Z Turbo Drive-hogesnelheids SSD’s. HP adviseert de gebruiker middels de HP Performance Advisor over de meest optimale configuratie, compatibiliteit en prestaties.

HP Thunderbolt Dock G2 en 4K-schermen

 • De nieuwe HP Thunderbolt Dock G2 is een van de meest veelzijdige Thunderbolt-docks. Het innovatieve ontwerp biedt gebruikers een schone en functionele werkruimte terwijl IT-ondersteuning voor elke HP (of niet-HP) notebook voor apparaten met Thunderbolt en USB-C mogelijk is. Dit compacte dock biedt stroom en kan twee 4K-schermen ondersteunen. De eerste Thunderbolt-dock met een optionele audioconferentiemodule beschikt over een enkel snoer en is geschikt voor gesloten kantoren, kleine vergaderruimten of focusruimten.
 • Koppel de dock aan de 4K-schermen van HP voor multitasking met duidelijke, heldere inhoud en toepassingen.
 • De HP EliteDisplay S270n is het eerste 4K HP EliteDisplay dat video en gegevens kan verwerken en tot 60W stroom naar de pc kan sturen met slechts één USB-C kabelverbinding.
 • Ingenieurs en ontwerpers hebben consistente kleurkalibratie nodig, daarom zijn de nieuwe HP Z27 en HP Z32 fabriekskleuren gekalibreerd om te voldoen aan de eisen van de speciale workloads van deze gebruikers. De HP Z43, het grootste 4K-scherm van HP, is bedoeld voor gebruikers die een groter scherm nodig hebben. Alle drie de 4k HP Z-beeldschermen bieden 10-bits kleuren, zodat gebruikers meer dan 1 miljard kleuren kunnen bekijken. Bovendien biedt elk van de nieuwe 4K Z-beeldschermen een USB-C, een verbinding die niet alleen video en gegevens verbindt, maar ook 65W aan voeding naar de pc levert.

Beveiliging

Omdat beveiliging een prioriteit blijft voor bedrijven en gebruikers, wordt het kiezen van de juiste pc-hardware steeds meer een beveiligingsbeslissing. Daarom ontwerpt HP zijn EliteBooks en ZBooks nu met nog meer beveiligings- en beheerfuncties om de bedreigingen van vandaag de dag te bestrijden.
Samen met HP Sure View, HP Sure Click, Windows Hello, optionele privacycamera en HP Multi-Factor Authenticate, is ook de HP Endpoint Security Controller inbegrepen. Deze ingebouwde hardwarecontroller maakt deel uit van de ingebouwde beveiligingsoplossing van HP die het BIOS, het besturingssysteem en kritieke applicaties in het geval van een aanval monitort, beveiligt en herstelt. Deze fysiek geïsoleerde cryptografisch beveiligde chip maakt het volgende mogelijk:

 • HP Sure Start Gen 4: de vorige generatie HP Sure Start beschermde zowel het BIOS als de kopie van het BIOS in het systeemgeheugen; de vernieuwde Gen 4-versie biedt verbeterde codering voor een nog betere bescherming van het apparaat en monitort nu ook firmware van derden, voor bijvoorbeeld subcomponenten in het systeem.
 • HP Sure Run: monitort en bewaakt de belangrijkste kritieke processen en applicaties zoals bijvoorbeeld de antivirusscanner en de firewall van het besturingssysteem, aangestuurd door de Endpoint Security Controller. Het zorgt ervoor dat deze kritieke processen blijven draaien en worden – wanneer nodig – hardwarematig gedwongen en geautomatiseerd opnieuw opgestart. Bij een interventie worden de gebruiker en de IT op de hoogte gesteld.
 • HP Sure Recover: biedt een beveiligd, geautomatiseerd, software-imageherstel met alleen een internetverbinding aangestuurd vanuit de Endpoint Security Controller. Zonder de hulp van IT kunnen werknemers een pc opnieuw een fabrieksherstel geven met een eigen image van het bedrijf of een laatste besturingssysteemversie vanuit HP, zelfs als de volledige harde schijf gewist is. Dit vervangt de traditionele manier van fabrieksherstel middels een aparte partitie.

Beschikbaarheid in Nederland

De HP EliteBook 830 G5, HP EliteBook 840 G5, HP EliteBook 850 G5, HP ZBook 14u G5 en HP ZBook 15u G5 zullen naar verwachting in februari beschikbaar zijn in Nederland. De HP Elite Thunderbolt Dock G2 naar verwachting in mei. De HP EliteDisplay S270n en de HP Z32 zijn nu beschikbaar en de HP Z27 zal in april beschikbaar zijn.

 

Website HP

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top