HP inc. heeft de uitbreiding van het 3D-printportfolio bekendgemaakt met de aankondiging van de HP Jet Fusion 3D 4210-printoplossing. Deze is ontworpen voor 3D-productie op industriële schaal, daardoor vallen de bedrijfskosten lager uit, terwijl er meer productiemogelijkheden zijn. Hierdoor stijgt het break-evenpoint tot 110.000 onderdelen, dit maakt een van de laagste productiekosten in de 3D-industrie mogelijk. Bestaande Jet Fusion-klanten kunnen de 3D 4210 Printing Solutions-update van tevoren bestellen en nieuwe klanten kunnen de Jet Fusion-systemen nu aanschaffen met als mogelijkheid de 4210-systeemupgrade vooraf te bestellen.
Ook kondigt HP de uitbreiding van het Open Materials Platform aan in samenwerking met de nieuwe partners Dressler Group en Lubrizol, evenals drie nieuwe 3D-materialen: HP 3D High Reusability PA11, HP 3D High Reusability PA 12 glaskralen en de toekomstige beschikbaarheid van 3D-polypropyleen. De nieuwe materialen zijn ontwikkeld door HP’s innovatieve 3D Open Materials and Applications Labs om de toepasbaarheid en capaciteit van de HP MultiJet Fusion-technologie te verbreden en hogere productievolumes mogelijk te maken.
“De nieuwe 3D 4210-printoplossing stelt onze klanten in staat om onderdelen op grote schaal te produceren met behulp van HP’s MultiJet Fusion technology. Hierbij worden in vergelijking met alternatieve processen de kosten tot wel 65 procent verlaagd vanwege de schaalvoordelen bij grotere productieaantallen”, stelt Ramon Pastor, general manager Multi Jet Fusion bij HP’s 3D-printafdeling. “HP’s Jet Fusion 3D-systemen hebben nu een technologisch en economisch keerpunt bereikt waardoor de snelheid, kwaliteit en schaalbaarheid bereikt zijn om de digitale industriële revolutie te versnellen.”
De nieuwe innovatie van HP bevat onder meer hardware- en firmwareverbeteringen voor bestaande Jet Fusion-systemen die de efficiëntie van het gehele systeem verbeteren en continue productie mogelijk maken. Ook is er een nieuw processing station beschikbaar dat significant hogere volumes grondstoffen verwerkt. Klanten die de HP Jet Fusion 3D 4210-printoplossing aanschaffen kunnen tevens profiteren van de shared service-contracten en significant lagere prijzen voor HP’s geavanceerde 3D-printmaterialen en agents.
HP breidt Open 3D Material Platform uit met nieuwe materialen en partners
HP’s open platform voor 3D-printen draagt bij aan de uitbreiding van beschikbare materialen en vergroot de innovatie en mogelijke toepassingen. HP 3D-materialen bevatten goede herbruikbare materialen en kunnen gebruikt worden met alle HP Jet Fusion-printoplossingen. HP kondigt de aanstaande beschikbaarheid aan van HP 3D High Reusability PA 11, HP 3D High Reusability PA 12 glaskralen en HP 3D High Reusability Polypropyleen:
- HP 3D High Reusability PA 11: voor het voordelig produceren van grote aantallen impactbestendige en buigbare onderdelen van hoge kwaliteit voor gebruik in protheses, inlegzolen, sportproducten, klikbare onderdelen, geïntegreerde scharnieren en meer.
- HP 3D High Reusability PA 12 glaskralen: voor het voordelig produceren van hoge kwaliteit producten met dimensionale stabiliteit en herhaalbaarheid. Geschikt voor toepassing waarbij stijfheid vereist is, zoals in omhulsels, behuizingen, mallen en gereedschappen.
- HP 3D High Reusability Polypropyleen: Een duurzaam en voordelig materiaal dat flexibel is, maar tegelijkertijd chemisch resistent, lichtgewicht en waterdicht.
“We behoren tot de early adopters van HP’s Multi Jet Fusion en het is ons duidelijk geworden dat het een blik is in de toekomst van digitale productie”, aldus Corey Weber, medeoprichter van Forecast 3D. “HP’s PA 11 is een uiterst veelzijdig en eenvoudig te gebruiken en herbruiken materiaal dat de applicaties en effectiviteit vergroot naar toepassingen die eerder niet mogelijk waren.”
HP heeft tevens nieuwe toevoegingen aan het collaboratieve materialenpartner-ecosysteem bekendgemaakt. Hiermee wordt een groeiende lijst van globale leiders in de industrie, waaronder Arkema, BASF, Evonik, Henkel, Lehmann & Voss en Sinopec Yashan Petrochemical Company verder aangevuld:
- Dressler Group, een wereldwijde autoriteit gespecialiseerd in het verfijnen van chemotechnische producten, geeft HP’s materiaalpartners preferentiële toegang tot de slijptolfabricagecapaciteiten. Hiermee wordt een van de grootste barrières voor toegang tot de ontwikkeling van 3D-materiaal weggenomen. Dressler is een HP-voorkeurspartner voor ontwikkelings- en productiepoeder voor HP Multi Jet Fusion 3D-printers.
- Lubrizol, een Berkshire Hathaway-bedrijf en globaal leider in gespecialiseerde chemische productie met een van ’s werelds breedste en diepste portfolio’s op het gebied van TPU (thermoplastische polyurethaan), stapt in om de ontwikkeling van innovatieve materialen voor de productie van eindonderdelen met HP Jet Fusion 3D-systemen te versnellen.
“Als globaal leider in gespecialiseerde chemicaliën zijn we erg enthousiast om deel te nemen aan HP’s Open 3D Materials Platform en bij te dragen aan de digitale productierevolutie geleid door 3D-printen”, stelt Rick Tolin, president van Lubrizol Advanced Materials. “Toegang hebben tot HP’s unieke 3D Open Materials and Applications lab en de rijkdom aan geavanceerde technologieën in samenwerking met onze klanten zal ons een plaats opleveren aan de frontlinie van de materiaalinnovatie en ontwikkeling in de toekomst. Tegelijkertijd is het een unieke kans voor de verdere ontwikkeling van onze Estane Engineered Polymers-productlijn.”
“Met meer dan 40 jaar ervaring in poederinnovatie en -expertise nemen we graag deel aan HP’s Open 3D Materials Platform om de partners te helpen de ontwikkeling van thermoplastische poeders voor gebruik met Multi Jet Fusion te versnellen”, aldus Jan Dressler, managing partner bij de Dressler Group. “We zien onze contributie aan het HP ecosysteem als een toevoeging aan de ontwikkeling van 3D-materialen die zeer precies en kosteneffectief is.”
De kracht van het HP Open 3D Materials Platform maakt een snelle groei door met meer dan 50 chemisch gespecialiseerde bedrijven in het partnerschap, inclusief Dow Chemical en DSM. Dow en DSM behoren tot de bedrijven die beschikken over HP’s Materials Development Kit (MDK) met als doel de ontwikkeling van 3D-poeders voor Jet Fusion-printers in samenwerking met HP.
“DSM is toegewijd aan het versnellen van de adaptatie van additieve productiemethoden en heeft toegang gekregen tot de HP Materials Development Kit om onze 3D-poederontwikkeling voor Multi Jet Fusion te versnellen”, zegt Hugo da Silva, vicepresident additieve productie bij DSM. “DSM zal samenwerken met HP in de ontwikkeling van 3D-materialen en innovatie toepassen op nieuwe oplossingen voor de markt.”
Daarnaast hebben bestaande HP Open Materials Platform-partners Evonik en Henkel de HP Jet Fusion 3D-printers in gebruik genomen om de ontwikkeling van gespecialiseerde toepassingen te versnellen. Evonik investeert op dit moment in de uitbreiding van poedercapaciteit en zakelijke middelen om de marktransitie van prototyping naar productie te ondersteunen. Als onderdeel daarvan is geïnvesteerd in Jet Fusion-printers om gespecialiseerde poeders voor diverse applicaties te kunnen ontwikkelen. Henkel, onlangs gepresenteerd als de eerste HP Jet Fusion globale verkooppartner, legt de nadruk op het versnellen van de adaptatie van 3D-printen en het ontwikkelen van materialen voor specifieke toepassingen.
“We zijn zeer enthousiast om onze samenwerking met HP en het ecosysteem van 3D-materialen te verdiepen met onze investering in Jet Fusion 3D-printsystemen waarmee we aangepaste materialen kunnen ontwikkelen voor specifieke applicaties”, aldus Matthias Kottenhahn, hoofd van Business Line High Performance Polymers bij Evonik. “Naast het 3D-printen zelf zijn het vooral de potentieel onbegrensde applicaties van geavanceerde 3D-printtechnologie zoals HP’s Multi Jet Fusion waarmee de toekomst gevormd gaat worden.”
HP op formnext 2017
HP is te bezoeken op formnext 2017, booth #E40 in hal 3.1, de beurs die van 14 tot en met 17 november plaatsvindt in Frankfurt (D). Hier kunt u meer te weten komen over de 3D-printinnovaties en de visie op de digitale industriële revolutie.