Hoe kan je werkplek profiteren van epoxyvloeren? 

Hoe kan je werkplek profiteren van epoxyvloeren? 

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van alle standaardvloeropties voor thuis of op kantoor: hout, tapijt, tegels, linoleum en beton. Maar hoe ga je te werk bij het kopen van een zwaardere fabrieks- of magazijnvloer? Wanneer je vloeren in dergelijke omgevingen neerlegt, moet je vaak met veel meer rekening houden, zoals duurzaamheid, slipweerstand en voortdurende onderhoudsvereisten. Eén type vloer dat je zou moeten overwegen, is epoxyvloeren, en we gaan je vertellen waarom. 

Wat is een epoxyvloer?
Simpel gezegd is epoxy een vloeroppervlak dat bestaat uit meerdere lagen epoxy (een combinatie van harsen en verharders) die als gietvloer worden aangebracht tot een diepte van minimaal 1 millimeter. Beschouw dit materiaal als een verfmedium: een substantie of “systeem” dat sterk, duurzaam, resistent is en zich kan hechten aan verschillende basislagen. Het is de kracht van epoxyvloeren die het tot een populaire keuze maakt in veel industriële omgevingen, waaronder fabrieken, magazijnen en autowerkplaatsen. 

Waarom zijn epoxyvloeren ideaal voor fabrieks- en magazijnruimtes?
Er zijn een paar redenen waarom zoveel bedrijven kiezen voor epoxyvloeren in hun werkruimtes. Een van de belangrijkste redenen is de onmiskenbare kracht ervan. Meestal toegepast op betonplaten, bieden epoxycoatings een glad, hoogwaardig en extreem duurzaam oppervlak dat ook de tand des tijds doorstaat. Ontworpen om zware lasten te weerstaan, zoals vorkheftrucks, tractoren en andere zware machines, zijn epoxyvloeren vooral populair in fabrieken, werkplaatsen en magazijnruimtes. 

De gietvloeren van epoxy die gietvloer bedrijf G-vloeren kan leggen op je werkplek brengen nog meer voordelen met zich mee. Hieronder noemen we wat voorbeelden om je te overtuigen van de kracht van epoxyvloeren. Ze zijn bovendien gemakkelijk te installeren, al raden we je wel aan om dit te laten door een expert. 

Antislip
Als je leiding geeft aan een fabriek, magazijn of werkplaats, weet je waarschijnlijk dat antislipvloeren essentieel zijn, en met goede reden. Gelukkig zijn epoxycoatings verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, en veel van deze gespecialiseerde systemen zijn voorzien van extra antislipadditieven. Deze epoxycoatings werken met name om arbeidsongevallen te minimaliseren en de veiligheid van je werkomgeving te vergroten. 

Gemakkelijk schoon te maken
Als het gaat om het creëren van de perfecte commerciële werkruimte, is het belangrijk om te werken met materialen die gemakkelijk te onderhouden zijn. Epoxyvloeren zijn niet alleen sterk en veerkrachtig, maar ook gemakkelijk schoon te maken. Om je epoxyvloer te onderhouden, hoef je alleen maar regelmatig te vegen en dweilen om hem in topconditie te houden. Als je een bedrijf hebt waar regelmatig gemorst wordt, kan je epoxyvloer ook worden weggespoeld met een hogedrukslang of een mechanische schrobmachine om hardnekkigere vlekken te verwijderen. 

Bescherming tegen schade door gassen en vloeistoffen
Het interessante aan een epoxycoating is dat deze niet droogt, het is iets wetenschappelijker dan dat, het hardt uit. Zodra dit chemische proces heeft plaatsgevonden, bieden epoxycoatings een sterke bescherming tegen gas- en olielekken, chemische blootstelling, extreme temperaturen en allerlei soorten slijtage die kunnen optreden als gevolg van het dagelijkse gebruik van zware machines. Het is geen verrassing dat gietvloeren met epoxycoatings zo populair zijn in werkplaats-, fabrieks- en magazijnomgevingen.

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top