Hexagon introduceert ultrasnelle Leica BLK360 laser scanners

Hexagon introduceert ultrasnelle Leica BLK360 laser scanners

Hexagon AB heeft de next generation Leica BLK360 geïntroduceerd. Het nieuwe apparaat leidt tot een enorme verbetering van de snelheid en de efficiëntie van reality capture.

 

Voortbouwend op de innovatieve features en het succes van de bekroonde Leica BLK serie creëert de nieuwe BLK360 binnen 20 seconden verbluffend realistische en nauwkeurige digital twins. Dankzij de draagbaarheid, het gebruikersgemak en de snelheid wordt reality capture behalve in de bouw en de architectuur ook interessant voor de vastgoedsector, de interieurbouw, archeologie en media en entertainment.

Ontwerp- en bouwprojecten vereisen tegenwoordig snelle, nauwkeurige en real-time datacollectie. De nieuwe BLK360 is het ideale apparaat voor elke toepassing, waarin snelle up-to-date scans noodzakelijk zijn; bijvoorbeeld in een digitaal bouwproces of voor het beheer van gebouwen en installaties. Het stelt gebruikers in staat om snel en zonder onderbreking door elke omgeving te bewegen en gedurende dat proces data te bekijken en te delen. Zo geeft de tool real-time toegang tot up-to-date digital twins.

Smart Digital Realities
‘’We blijven de snelheid en wendbaarheid van reality capture verbeteren om de duurzame transformatie van de wereld met behulp van Smart Digital Realities te versnellen”, legt CEO Ola Rollén van Hexagon uit. “Wanneer een actuele 1:1 digital twin gecombineerd wordt met real-time data van fysieke én digitale werelden, kan dat waardevolle inzichten opleveren. Met een digital twin kan volop geëxperimenteerd worden, waardoor niet alleen veel tijd bespaard wordt, maar ook menselijke fouten voorkomen worden. Dat verhoogt de veiligheid en vermindert verspilling.”

“Als reality capture de behoeften van de huidige markt bijhoudt of zelfs overtreft en tegelijkertijd de duurzaamheid verbetert, wint iedereen”, vervolgt Rollén. “De nieuwe BLK360 is een essentieel hulpmiddel voor verbetering van de acceptatie van reality capture in verschillende domeinen zoals openbare planning, architectuur, bouw,  duurzaamheid en de media- en entertainmentwereld. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Sensor-softwaresystemen
De BLK360 versterkt Hexagon’s portfolio van sensor-softwaresystemen. Deze sensor-softwaresystemen vormen de basis voor het creëren van Smart Digital Realities door de digitale en fysieke wereld real-time met elkaar te verbinden. De nieuwe scan- en beeldtechnologieën van de BLK360 maken extreem snelle en zeer nauwkeurige workflows voor reality capture mogelijk. Hierdoor wordt elke stap in het proces versneld. Afhankelijk van de omvang van een project kan een BLK360-gebruiker dagen of weken tijd besparen dankzij snelle scans, de vooraf geregistreerde data en de snelle overdracht naar alle gewenste softwareworkflows. Gegevens van de BLK360 kunnen automatisch geüpload worden naar HxDR, het cloudgebaseerde platform van Hexagon voor reality capture. In HxDR kunnen gebruikers bovendien hun eigen Smart Digital Realities bouwen.

De BLK360 is nu leverbaar en via https://shop.leica-geosystems.com/leica-blk/blk360 kunnen ook demo’s aangevraagd worden.

Website Leica Geosystems

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top