Here werkt samen met Mitsubishi

Here werkt samen met Mitsubishi

Autonoom rijdende voertuigen zijn een hot topic en een aantal bedrijven hebben met de eerste pilotprojecten onder strikt gecontroleerde voorwaarden de nodige aandacht getrokken.

Om autonoom rijden op grote schaal te realiseren is er echter nog veel werk aan de winkel en moeten organisaties uit verschillende branches samenwerken. Daarom hebben nu ook HERE Technologies en Mitsubishi Electric Corporation (MELCO) plannen voor hun samenwerking bekendgemaakt.

Technologie combineren

In eerste instantie gaan de bedrijven hun technologie combineren om huidige auto’s met Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) te ondersteunen. Zo kan realtime-informatie over verkeersomstandigheden en incidenten, die door HERE geleverd wordt, voertuigen helpen met de slimme keuze van de meest geschikte rijstrook. Ook de kaartproductie van HERE zelf zal een extra boost krijgen. Beide bedrijven gaan namelijk onderzoeken hoe de data van de sensoren in voertuigen die door MELCO worden verzameld, kunnen worden gebruikt om de HD-kaarten van HERE continu te actualiseren.

Noord-Amerika en Europa

Autorijders in Noord-Amerika en Europa gaan als eerste profiteren van de samenwerking. Later zullen de diensten op grotere schaal aangeboden worden. Bovendien zijn HERE en Melco van plan om andere branches dan de automobielindustrie te bedienen. Uiteindelijk kunnen hun diensten in alle branches van toepassing zijn waarin locatiegegevens en rol spelen.

Webiste HERE 360
Website HERE
Website Mitsubishi Electric

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top