HERE, Pioneer en autonoom rijden

HERE, Pioneer en autonoom rijden

HERE, aanbieder van het Open Locatie Platform, en Pioneer Corporation (Pioneer), fabrikant van auto-elektronica, hebben hun intentie verklaard om een strategisch partnerschap te sluiten.

Samen willen ze de autobranche en andere industrieën de beste oplossingen bieden voor global mapping en voor locatie-gebaseerde diensten van de toekomst. De overeenkomst volgt op de recente samenwerking van de bedrijven rond de applicatie van Pioneers 3D-LiDAR sensortechnologie die tot de ontwikkeling van een data-ecosysteem voor autonoom rijden moet leiden.

Kaartendata, autotechnologie en activa

HERE en Pioneer bundelen hun complementaire kaartendata, autotechnologie en activa. Hierdoor kunnen zij volledig geïntegreerde global standaard definitie (SD) en high definitie (HD) navigatie-oplossingen bieden op een schaal en kwaliteitsniveau die tot op heden ongeëvenaard zijn in de industrie. Deze oplossingen zijn bedoeld om klanten nieuwe mogelijkheden te bieden op het gebied van in-vehicle infotainment en autonoom rijden. Verder helpen de oplossingen elke branche die baat heeft bij locatie-intelligentie. Ook verkennen HERE en Pioneer de ontwikkeling van nieuwe diensten die gebruikmaken van realtime-data uit verbonden Pioneer-producten.

Japan

HERE en Pioneers kaartendatadivisie Increment P Corporation (IPC) willen elkaars kaartendata gebruiken in bestaande en toekomstige producten en diensten. HERE zal voor Japan hoogwaardige kaartendata van IPC inzetten om aan de behoeften van klanten te voldoen die in dat land zaken doen. Deze stap is een belangrijk onderdeel in HERE’s strategie om de kaartendata uit te breiden naar Japan en om klanten geïntegreerde en werelddekkende navigatiesystemen aan te bieden. Tegelijkertijd zal Pioneer kaartendata van HERE gebruiken in producten en diensten die het biedt aan klanten buiten Japan. Daarbij onderzoeken beide bedrijven ook de mogelijkheid tot samenwerking in kaartendata voor gebieden waar zowel HERE als IPC actief zijn.

Wereldwijde dekking van HD-kaarten

HERE en IPC zijn beide actief in de ontwikkeling van HD-mapping voor geautomatiseerde voertuigen. Zij gaan samen inzetten op een HD-kaart die wereldwijd consistent is om geheel aan de behoeften van zowel de auto- als andere industrieën te voldoen. Tevens onderzoeken HERE en IPC de mogelijkheid om sensordata uit Pioneer’s in-vehicle 3D-LiDAR-sensoren te incorporeren in een HD-kaart voor verschillende doeleinden, waaronder autonoom rijden.

Connected

HERE en Pioneer zijn van plan om sensordata van connected Pioneer-producten uit de onderdelenmarkt in te zetten voor een nieuwe generatie locatie-diensten voor de auto- en andere industrieën. HERE en Pioneer verwachten de eerste diensten die hieruit voortkomen in 2018 te kunnen leveren. De data kunnen ook worden gebruikt voor verbeterde oplossingen voor bijvoorbeeld realtime datadiensten voor automobilisten die het Open Locatie Platform van HERE gebruiken dat onder meer data van en goot aantal auto’s van verschillende merken verzamelt. Ook gaan HERE en Pioneer kijken hoe ze samen het Locatie Platform van HERE en het Informatie Platform van Pioneer sterker kunnen maken en hun kaartendatabase kunnen updaten. “We zijn zeer verheugd om onze samenwerking met Pioneer te verbreden en te verdiepen”, aldus HERE CEO Edzard Overbeek in een uitgestuurd persbericht. “Pioneer deelt onze visie dat locatie-gebaseerde technologie grote voordelen oplevert voor mensen, bedrijven en de samenleving als geheel. We zien er dan ook naar uit om met het team van Pioneer te gaan samenwerken en hieraan verder vorm te geven.”

Website HERE

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top