HERE opent nieuw hoofdkantoor in Eindhoven

HERE opent nieuw hoofdkantoor in Eindhoven

De verhuizing van het kantoor van HERE, dienstverlener in navigatie- en locatie-gerelateerde informatie, dat eerder in Veldhoven was gevestigd, was volgens het bedrijf zelf noodzakelijk om ruimte te geven aan de verdere groei van het bedrijf.

HERE opende op 22 juni 2016 het nieuwe hoofdkantoor in de Kennedytoren te Eindhoven. “De regio Eindhoven heeft al vele innovaties voortgebracht. Samen met de Technische Universiteit is het dus een zeer geschikte omgeving om talenten en partners aan te trekken”, zegt Edzard Overbeek, CEO van HERE. Het bedrijf komt voort uit Navteq, dat onder de naam HERE in December 2015 via Nokia werd verkocht aan een consortium van de Duitse autofabrikanten Audi, BMW en Daimler.

Vernieuwend

HERE wil vanuit het nieuwe hoofdkantoor een reeks vernieuwende diensten en technologieën lanceren. Navigatie- en locatiegerelateerde data en diensten werden tot nu toe alleen in ‘redelijk beperkte omvang’ gebruikt, aldus een uitgestuurd persbericht. Terwijl navigatiesystemen in auto’s en mobiele telefoons inmiddels overal te vinden zijn, werkt HERE aan nieuwe toepassingen van zijn data en technologieën. Deze moeten het verkeer veiliger maken en in de toekomst ook een belangrijke rol spelen bij het autonome rijden. Op het hoofdkantoor in Eindhoven werken ruim driehonderd medewerkers. Andere kantoren van HERE zijn gevestigd in Berkeley (Californië), Berlijn, Chicago, Mumbai en Seattle.

Website HERE

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top