HERE lanceert Real-Time Traffic-dienst

HERE lanceert Real-Time Traffic-dienst

Met de nieuwe generatie van HERE Real-Time Traffic lanceert HERE Technologies de eerste globale dienst op de markt die live-sensorgegevens combineert van Audi, BMW en Mercedes-Benz.

Dit resulteert in preciezere informatie over de verkeerssituatie.

Betere informatie over verkeersstromen

HERE Real-Time Traffic is in meer dan zestig landen beschikbaar voor alle huidige en toekomstige klanten in alle branches. Het biedt volgens HERE zelf ‘aanzienlijk betere informatie over verkeersstromen, vooral op hoofdwegen’. In meer dan dertig landen biedt de dienst ook informatie over incidenten op de weg, bijvoorbeeld in de vorm van verkeerswaarschuwingen. Ook verwerkt HERE nu sensorgegevens over hard remmende auto’s. Hiermee kunnen meldingen en waarschuwingen relevanter en actueler worden.

Datapunten en – bronnen

Nu al verzamelt HERE dagelijks miljarden GPS-datapunten en maakt gebruik van ruim honderd verschillende types databronnen om HERE Real-Time Traffic van een betrouwbare basis te voorzien. HERE voegt daar nu de gegevens van miljoenen auto’s van Audi, BMW en Mercedes-Benz aan toe. Dat aantal zal in 2018 en daarna naar verwachting alleen maar groeien. Om de dienst nog verder te verbeteren, breidt HERE ook het aantal vrachtwagens uit waarvan het data verwerkt.

HERE Real-Time Traffic kan tevens worden gekoppeld aan advanced driver assisted systems (ADAS-applicaties). De dienst wordt onder meer gebruikt door online taxidiensten, steden, transportbedrijven, logistieke bedrijven en door deskundigen voor luchtkwaliteitsanalyse. Het verbeterde HERE Real-Time Traffic is de eerste van de vier datadiensten die gebruikmaken van sensorgegevens uit auto’s. HERE heeft de diensten afgelopen herfst aangekondigd. Het bedrijf gaat ervan uit dat deze diensten bijdragen aan de bredere introductie van ADAS en, later, aan autonoom rijdende auto’s.

Website HERE 360

 

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top