HERE introduceert toolkit voor app-ontwikkelaars

HERE introduceert toolkit voor app-ontwikkelaars

HERE, leverancier van digitale kaarten locatiegebonden applicaties en cloud-diensten, introduceert HERE Mobility On-Demand, een toolkit waarmee developers locatiefunctionaliteit snel en eenvoudig in hun apps kunnen opnemen.

HERE Mobility On-Demand is ontwikkeld voor aanbieders van on-demanddiensten. De toolkit biedt ondersteuning voor een complete reeks van diensten zoals taxivervoer, liften, carpooling, het bezorgen van maaltijden en pakketten en zakelijke diensten.

Pay-per-ordermodel

De toolkit biedt kaartfunctionaliteit, adresbeheer, verkeersbewuste routeplanning, analysefunctionaliteit en visualisatiemogelijkheden. Developers kunnen op deze manier snel apps ontwikkelen waarop gebruikers, bestuurders en medewerkers kunnen bouwen. HERE Mobility On-Demand wordt aangeboden op basis van een ‘pay per order’-tariefmodel dat uitgaat van het aantal bestellingen door eindgebruikers. Dit maakt de toolkit tot een ideale oplossing voor zowel start-ups als gevestigde ondernemingen. Leon van de Pas, hoofd Internet of Things bij HERE, zegt in een uitgestuurd persbericht: “Verkeersopstoppingen, wegwerkzaamheden en verkeerde adresseringen leveren voortdurend problemen op voor bedrijven die actief zijn in een complexe markt waarin elke minuut telt. Onze nieuwe toolkit combineert geavanceerde locatiediensten die developers helpen om een oplossing voor deze problemen te bieden en hun apps van de concurrentie te onderscheiden.”

Toolkit

De toolkit HERE Mobility On-Demand biedt integrale ondersteuning voor programmeurs met modules als HERE Geocoder, HERE Isoline Routing, HERE Matrix Routing en de HERE Mobile SDK. Developers kunnen ervoor kiezen om hun eigen navigatie op maat te ontwikkelen met behulp van de software development kit van HERE om hun apps onder hun eigen merk aan te bieden. Alternatief kunnen zij hun app deeplinken met HERE WeGo, de applicatie van HERE voor stedelijke mobiliteit, om voor een snelle marktintroductie van hun oplossing te zorgen. Apps die met behulp van de toolkit zijn ontwikkeld bieden een consistente kaartervaring op uiteenlopende schermen. Ze geven de locaties voor het ophalen en bezorgen nauwkeurig aan met nabijheidsmeldingen, bieden routenavigatie op basis van de actuele verkeerssituatie, voorzien voetgangers van advies en geven de verwachte aankomsttijd aan.

Reeds ingezet

HERE Mobility On-Demand wordt reeds ingezet door diverse prominente dienstverleners in alle delen van de wereld.

Grab

Zo werkte Grab, het grootste platform voor taxidiensten van Zuid-Oost Azië, met HERE samen om zijn back-end centralesysteem verder te stroomlijnen en zijn apps voor passagiers en chauffeurs naadloos te laten functioneren. HERE stelde Grab in staat om klanten efficiëntere diensten voor het reserveren van ritten aan te bieden en medewerkers binnen de centrale betere algoritmes te bieden voor het toewijzen van taxi´s. Dit maakt het mogelijk om chauffeurs efficiënter aan passagiers toe te wijzen, terwijl passagiers profiteren van betrouwbaardere schattingen van de aankomsttijden.

Volt

Volt, een populaire peer-to-peer app voor on demand liften in Istanboel, werkte met HERE samen om chauffeurs te ondersteunen met een app met ingebouwde navigatie-instructies, real-time verkeersinformatie en het uitstippelen van een optimaal traject naar hun bestemming. Volt verbindt autobezitters die zitplaatsen over hebben met passagiers die op zoek zijn naar een lift in dezelfde richting. Het bedrijf stelt zich ten doel om het aantal verkeersopstoppingen in de Turkse hoofdstad terug te dringen door stedelijke forenzen in real time met elkaar in contact te brengen.

Localift

Localift, een Australische ridesharing startup, werkte met HERE om zijn nieuwe app van locatiefunctionaliteit te voorzien, inclusief real time routeplanning tussen rit-organisatoren en rit-aanvragers, turn-by-turn navigatie en de mogelijkheid om de rit te laten traceren door familie, vrienden en collega’s. Localift maakt het makkelijker voor groepen om oppikken en afzetten te organiseren dankzij HERE’s uitgebreide database van favoriete bestemmingen variërend van lokale sportvelden en kantoren tot restaurants en scholen.

Website HERE

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top