HERE gaat softwarebedrijf ATS overnemen

HERE gaat softwarebedrijf ATS overnemen

HERE Technologies maakt zijn plannen bekend voor de overname van ATS Advanced Telematic Systems. Het in Duitsland gevestigde softwarebedrijf ontwikkelt technologie voor veilige over-the-air (OTA) software-updates voor de automobielbranchen.

Met de geplande overname beoogt HERE haar positie als mondiaal aanbieder van locatiegegevens en clouddiensten voor voertuigen te versterken. De bedrijven hebben besloten om de voorwaarden van de overeenkomst vertrouwelijk te houden. Verwacht wordt dat de transactie in het eerste kwartaal van 2018 wordt afgerond, waarbij de gebruikelijke voorwaarden van kracht zijn.
 
Auto’s en internet
OTA-technologie is essentieel om het volle potentieel te benutten van met internet verbonden en autonome auto’s. ATS is gespecialiseerd in open source en open standaard gebaseerde OTA-technologie. Deze technologie stelt autofabrikanten en de auto-industrie in staat om data, software en firmware op een veilige, kostenefficiënte en schaalbare manier naar auto’s te sturen. De OTA-oplossing van ATS is afgestemd op Uptane, het OTA-beveiligingsframework dat door het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid geïnitieerd en gefinancierd is. Uptane is het meest uitgebreide beveiligingssysteem tegen aanvallen op updates voor met internet verbonden auto’s. Ook is ATS lid van de Vereniging van Duitse Automobielfabrikanten (VDA). Het bedrijf levert een zeer belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van OTA binnen GENIVI en Automotive Grade Linux (AGL).
 
Toekomstplannen 
HERE zal de OTA-technologie van ATS verder ontwikkelen en ook in de toekomst als standalone-product aanbieden binnen zijn autoportfolio. Bovendien gaat het bedrijf de technologie toepassen op andere bedrijfsactiviteiten. In de toekomst zou deze technologie bijvoorbeeld ook veilige kaart- en software-updates voor drones en andere met internet verbonden apparaten kunnen ondersteunen. Met kaartgegevens in meer dan 100 miljoen auto’s is HERE een van de grootste aanbieders van locatiedata voor de auto-industrie. In toenemende mate wordt nauwkeurige locatiedata over-the-air aangeleverd voor betere geautomatiseerde beslissingen op de weg, meer veiligheid en een kortere reistijden. Nu autonoom rijden steeds dichterbij komt, worden auto’s uitgerust met HD-kaarten die non-stop updates uitvoeren en zo nagenoeg in realtime de situatie op de weg weergeven. Krachtige OTA-oplossingen zijn hierbij onmisbaar.
 
Verbonden en autonoom
Ralf Herrtwich, SVP Automotive van HERE Technologies, zegt over OTA: “Het aanleveren van data en software is een bepalende factor voor toekomstig succes binnen de auto-industrie nu auto’s steeds meer verbonden en autonoom worden. De overname van ATS is een uiterst belangrijke strategische investering om ons portfolio als premium cloud provider voor de autobranche aan te vullen. Met groot genoegen heet ik Armin en zijn team dan ook welkom binnen de HERE-familie.” Armin G. Schmidt, CEO van ATS: “Dit is een grote kans voor ATS, omdat we de diepgaande relaties van HERE met OEM’s kunnen combineren met ons mondiale klant- en partnernetwerk, om zo samen tot nieuwe commerciële oplossingen te komen en de bestaande functionaliteit van producten en diensten van HERE verder te verbeteren. We zien ernaar uit om deel uit te maken van een bedrijf met een inspirerende visie op de autonome wereld van morgen.”
 
Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top