Havenbedrijf Rotterdam besteedt geografische informatievoorziening uit aan CGI

Havenbedrijf Rotterdam besteedt geografische informatievoorziening uit aan CGI

Over de hele wereld neemt de digitalisering van de transport- en logistieke sector snel toe. Havenbedrijf Rotterdam is een belangrijk internationaal knooppunt voor de transport- en logistieke sector waar nieuwe technologieën, nieuwe bedrijven en allianties, en nieuwe bedrijfsmodellen ontwikkeld worden en waar de manier van werken in een sneltreinvaart verandert.

 

In kaart brengen en houden van het volledige havengebied
Om de ontwikkelingen voor te blijven, investeert Havenbedrijf Rotterdam continu in haar technologisch landschap, waar ook geografische informatievoorziening met het Geospatial Platform onderdeel van is. De 12.600 hectare havenoppervlakte (vergelijkbaar met meer dan 18.600 voetbalvelden!) wordt al sinds jaar en dag met geografische informatievoorziening in kaart gebracht en gehouden. Hierbij ligt de focus op het leveren van ruimtelijke analyse services op het gebied van assetontwikkeling en -beheer, milieu(ruimte), fysieke ruimte en scheepvaart begeleiding. Havenbedrijf Rotterdam heeft de diensten voor het Geospatial Platform uitbesteed aan CGI en Esri Nederland.

Claudia de Andrade de Wit, Directeur Digital & Information Technology bij Havenbedrijf Rotterdam: “Of het nu fysieke ruimte, stikstofruimte of geluid betreft; ruimte in ons havengebied is schaars. Met slimme digitale hulpmiddelen kunnen we de steeds complexere vraagstukken in kaart brengen en oplossen. Ik ben dan ook bijzonder blij dat we CGI en Esri aan boord hebben met hun ruime kennis en ervaring op het gebied van geospatial in missie kritieke omgevingen. We kijken er naar uit om samen snel aan de slag te gaan.”

Herontwerp en migratie Geospatial Platform
Naast het beheer en de doorontwikkeling van het platform, besteedt Havenbedrijf Rotterdam ook het (her)ontwerp en de migratie van het platform naar de Cloud uit. Gezien de missie-kritische applicaties die op het platform draaien, zal het platform 24×7 beheerd worden door CGI. Met de uitbesteding kan Havenbedrijf Rotterdam zich richten op de brede inzetbaarheid van het Geospatial Platform binnen de organisatie door meer aangesloten databronnen, de doorontwikkeling van applicaties en meer tevreden gebruikers.

Toekomstvaste haven belangrijk voor Nederlandse economie
Bas van der Hoeven, Senior Vice President Space, Transport & Logistics bij CGI: “Havenbedrijf Rotterdam richt zich op het beter benutten van de bestaande infrastructuur en investeert samen met andere partijen in bestaande en nieuwe infrastructuur. Wij zijn er zeer trots op dat we mogen meewerken aan deze doelstelling. Met het (door)ontwikkelen en beheren van de missie-kritische infrastructuur en applicaties kunnen we een bijdrage leveren aan een toekomstbestendige Rotterdamse haven. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking en de realisatie van het Geospatial Platform.”

Website CGI

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top