Gietvloer betonlook heeft zich sterk ontwikkeld

Gietvloer betonlook heeft zich sterk ontwikkeld

De gietvloer heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Het was aanvankelijk een wat onderbelichte vloer, maar tegenwoordig is het uitgegroeid tot een zeer populaire keuze die ondertussen in veel verschillende uitvoeringen en kleuren beschikbaar is. De meest populaire gietvloer is de gietvloer betonlook. Deze vloer biedt nogal wat voordelen ten opzichte van een echte betonvloer.

Gietvloer betonlook: flexibeler dan de echte betonvloer
De betonvloer is weliswaar mooi, maar erg flexibel is de vloer niet. Kies je voor een gietvloer betonlook, dan heb je een vloer die sterke gelijkenissen vertoont met een echte betonvloer, maar die wel de benodigde flexibiliteit biedt. Zo combineer je de gietvloer betonlook prima met vloerverwarming omdat de gietvloer zich gemakkelijk aan de temperatuur aanpast. Daarmee is de gietvloer betonlook een stuk comfortabeler dan een echte betonvloer. Kies je voor de gietvloer betonlook, dan profiteer je van alle voordelen van deze vloer. En dat zijn er nogal wat.

Levensduur ligt tussen de vijftien en de twintig jaar
Van naden en voegen is geen sprake als je kiest voor een gietvloer. Daardoor is het meteen een schone en hygiënische vloer. Daar waar bij andere vloeren vuil zich snel ophoopt in naden en kieren, daar krijgt vuil en dus ook schimmel bij de gietvloer geen kans. Bovendien kun je de gietvloer eenvoudig schoonmaken. Dat kan prima met een stofzuiger en een dweil. Meer is niet nodig. Hoewel de gietvloer een lange levensduur kent, kan het zijn dat je na een periode van tussen de vijftien en twintig jaar toe bent aan een nieuwe vloer. Voordeel van de gietvloer betonlook is dat je die gewoon over de nog liggende vloer aanbrengt. Hoe anders is dat als je een echte betonvloer hebt liggen.

Met een beton cire vloer kies je voor een unieke vloer
Een gietvloer geldt ook nog eens als een hypoallergene vloer. Ook stof en pollen krijgen dus geen kans om zich aan de vloer te hechten maar worden juist afgestoten. Goed nieuws dus voor mensen met een allergie of met hooikoorts. Jeukende ogen en niesbuien heb je veel minder als je kiest voor een gietvloer. In het verlengde van de gietvloer is overigens ook een beton cire vloer een aanrader. Ook deze vloer heeft nogal wat positieve eigenschappen. Zo is ook deze vloer naadloos en kras- en slijtvast. Een beton cire vloer is door de manier van aanbrengen altijd uniek en de vloer is vloeistofdicht en vuilafstotend. De beton cire vloer is wederom zeer hygiënisch en ook deze vloer is in erg veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

De ontwikkeling van de gietvloer
De besproken vloeren hebben zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Het aantal verschillende uitvoeringen is net als het kleurenpalet zeer breed tegenwoordig. Je ziet dat varianten van de gietvloer ook in het bedrijfsleven aan terrein winnen en daardoor heeft de gietvloer ondertussen een stevige positie in de vloerenwereld weten te bemachtigen. En aan de opmars en de ontwikkelingen zal de komende periode nog zeker geen einde komen.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top