Geoweek maakt scholieren enthousiast voor de geosector

Geoweek maakt scholieren enthousiast voor de geosector

In de week van 8 t/m 12 mei is het GeoWeek 2023. De kans voor professionals uit de geosector om leerlingen van 10 t/m 15 jaar kennis te laten maken met de leuke kanten van het vak.

 

Sinds 2006 doen aan de GeoWeek elk jaar zo’n 5.000 leerlingen mee. Ze gaan in heel Nederland op veldwerk, bedrijfsbezoek of krijgen een gastles van een geoprofessional uit de bodem-, water-, of geo-informatiesector. ‘Zelf doen’ staat in deze week centraal. Zo doen de leerlingen bijvoorbeeld grondboringen en landmetingen, leren ze digitale kaarten maken of ontdekken ze of de dijken wel stevig genoeg zijn.

Op deze manier maken de organisatoren en deelnemende bedrijven leerlingen van groep 7/8 van de basisschool en klas 1 t/m 3 van het voortgezet onderwijs enthousiast voor een toekomst in de geo. Dit jaar werken o.a. Geobusiness Nederland, Esri, Facto Geo en Het Kadaster mee.

De GeoWeek is een initiatief van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) en wordt mogelijk gemaakt door het Expertisenetwerk Bodem en Ondergrond, Het Kadaster, Watereducatie.nl, de Unie van Waterschappen en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Enthousiast?
Tot 3 maart kun je je bedrijf aanmelden om een expeditie, gastles of veldwerk te organiseren tijdens de GeoWeek van 2023.

Website GeoWeek

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top