GeoWeek: Inschrijving verlengd

GeoWeek: Inschrijving verlengd

Er zijn er nog enkele (deels nieuwe) vrije expedities in de GeoWeek en daarom is de inschrijving verlengd tot 22 april 2017.

Tijdens de GeoWeek kunnen leerlingen in hun eigen omgeving kennis maken met de praktijk van geo. Professionals uit de bodem-, water- en geo-informatiesector organiseren een bedrijfsbezoek, veldwerk of gastles en delen zo hun expertise. Door ‘zelf te doen’ kunnen leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie ontdekken. Dit jaar is er een nieuwe partner voor de GeoWeek, namelijk het Kadaster. Samen met de Unie van Waterschappen, Expertise Bodem en Ondergrond en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu maken zij de elfde editie van de GeoWeek financieel mogelijk.

Nog beschikbaar

Over een maand start de elfde editie van de GeoWeek, waarvoor tot nu toe meer dan vierduizend leerlingen zijn aangemeld. Leerkrachten kunnen hun klassen nog inschrijven, zodat ook hun klas is verzekerd van een plekje in de GeoWeek van 15 tot en met 19 mei 2017. Er zijn nog enkele expedities beschikbaar. Zo kan je baggeren in de baggerpraktijktuin, kaarten maken met de gemeente Vlaardingen of ga met het waterschap Noorderzijlvest dijken inspecteren bij de dijkinspectie Eemskanaalkade of  Noordpolderzijl. Daarnaast komt het Woudagemaal door middel van virtual reality tot leven en kan je de nieuwe kust tussen Petten en Camperduin ontdekken. Kom alles te weten over de stuwwal bij Mook, bekijk de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld of ga op expeditie in de uiterwaarden van Kampen. Ga met de gemeente Den Haag op pad en controleer of de kaart nog klopt. Ontbreekt er iets? Leerlingen vullen hem aan, onder meer door te werken met landmeters.

Het Kadaster biedt daarnaast twee leuke expedities aan. Bij de expeditie ‘https://geoweek.nl/expedities/166/move-a-lot‘ zijn nog plekken beschikbaar.

Daarnaast wordt er door Krista Slotboom (docente aardrijkskunde) een vlog gemaakt van een van de expedities. Eerdere vlogs van haar zijn terug te vinden onder https://www.youtube.com/channel/UCEBpmVVQW0t_HPCnKhsdDTw.

Daarnaast is er op het forum van http://www.jufmaike.nl/geoweek-het-klaslokaal-uit-en-op-pad-met-geografie/ geblogd en volgt er tijdens de GeoWeek nog een blog op https://didactiefonline.nl/.

Website GeoWeek

 

 

 

 

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top