GeoWeek 2017

Van 15 t/m 19 mei 2017 zullen duizenden leerlingen in heel Nederland alweer voor de elfde keer op expeditie gaan met aardrijkskunde. Ze maken dan in hun eigen omgeving kennis met de (technische) beroepspraktijk van geografie.

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) zet elk jaar de GeoWeek op om binnen het vak aardrijkskunde praktisch aan te sluiten bij de huidige maatschappelijke en economische ontwikkelingen en één van de grootste groeibranches wereldwijd: de geosector. De GeoWeek 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door Expertise Bodem en Ondergrond (ENBO), Ministerie van Infrastructuur en Milieu en Unie van Waterschappen.

Expeditie aanbieden

De GeoWeek biedt een platform om aan leerlingen de toekomstmogelijkheden in het geografisch werkveld te laten zien. Deelname is voor bedrijven, instellingen en scholen gratis. Als partner van de GeoWeek bieden geo-professionals een gastles aan, gaat samen met de leerlingen op veldwerk, of nodigt de leerlingen uit om een kijkje te nemen in een geo-bedrijf of -afdeling: ‘op expeditie’ dus.

Aanmelden als partner of een expeditie aanbieden moet voor 13 januari 2017.

Scholen

Docenten kunnen hun klas(sen) vanaf begin februari 2017 inschrijven voor de expedities. Zij kiezen een interessante expeditie in de buurt en reserveren vervolgens een dagdeel voor een klas.

Website Geoweek 2017

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top