GeoWeb en de HoloLens voor een kijkje in de toekomst

GeoWeb en de HoloLens voor een kijkje in de toekomst

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dat komt doordat visuele informatie het makkelijkste voor onze hersenen te verwerken is. GeoWeb past dit principe toe door data te visualiseren op een kaart. Daarnaast zijn er toepassingen zoals de profielentool, om technische data nog makkelijker te interpreteren. De volgende stap? GeoWeb en de HoloLens, die hologrammen projecteert in de echte wereld.

Een kijkje onderwater
Dijken beschermen ons land tegen overstroming en moeten dus continu gemonitord en verstevigd worden. Dit gebeurt nu al met behulp van GeoWeb. Met de profielentool krijg je een grafische weergave van een dijk en zo kun je zien op welke locaties er zand bijgestort moet worden. De uitvoering van het onderhoud wordt vaak uitbesteed aan een aannemer.

Maar hoe makkelijk zou het zijn als een aannemer alleen maar een bril hoeft op te zetten om precies te zien waar de dijk verstevigd moet worden? Dat kan met een 3D-visualisatie met de HoloLens. Je kunt zelfs een kijkje onderwater nemen. Zo is in één klap zichtbaar waar nog gewerkt moet worden.

Bekijk de video: 

Soms is het noodzakelijk om iets verder in de toekomst te kijken. Wat bijvoorbeeld de consequenties zijn van de stijgende zeespiegel en wat er gebeurt als we geen maatregelen nemen. Door dit te visualiseren is de consequentie en urgentie in één klap duidelijk. Dit is letterlijk een kijkje in de toekomst nemen, zoals het voorbeeld in de video ook laat zien.

Website GeoWeb

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top