Geotechnische Sonderingsonderzoeken beschikbaar via PDOK

Geotechnische Sonderingsonderzoeken beschikbaar via PDOK

De gegevens uit de BRO-registratie zijn als open data beschikbaar via PDOK. Ze zijn via de onderstaande links te bekijken/op te vragen/downloaden. Vanaf 1 januari 2018 zijn ook de geotechnische sonderings-onderzoeken (basisset) beschikbaar via PDOK.

De Wet op de Basisregistratie Ondergrond (BRO) is vanaf 1 januari 2018 van kracht. De BRO legt gegevens over de ondergrond vast en deze registratie maakt onderdeel uit van het Stelsel van Basisregistraties van Nederland (waar onder meer ook gegevens in zijn opgenomen over adressen, gebouwen, topografie en kadastrale gegevens).

Gefaseerde invoer BRO
De BRO bestaat in totaal uit 28 registratieobjecten, die in vier jaarlijkse tranches beschikbaar zullen komen. Op 1 januari 2018 zijn de eerste drie registratieobjecten uit tranche 1 vrijgegeven, te weten geotechnische sonderingsonderzoeken, grondwatermonitoringsputten en bodemkundige boormonster-profielen. Aan het eind van de vierjarige periode staan alle gegevens over de Nederlandse ondergrond op één plek bij elkaar. 

Geotechnische sondeeronderzoeken nader uitgelegd
Geotechnische sondeeronderzoeken (in het Engels Cone Penetration Test, afgekort tot CPT) is onderzoek dat tot doel heeft informatie over de bodemkundige of geologische opbouw van de ondergrond te verwerven, waarbij in het veld metingen aan de ondergrond worden gedaan door een kegelvormige sonde de grond in te drukken. Traditioneel is het doel met de sonde de weerstand en de wrijving die de conus op de weg naar beneden ondervindt te bepalen om daaruit mechanische eigenschappen van de ondergrond af te leiden. In de loop van de tijd is de sonde zo geëvolueerd dat een breed scala aan metingen verricht kan worden.

klik hier voor de URL (opent de capabilities)

klik hier voor de URL (opent de capabilities)

klik hier voor het openen van de Atomfeed

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top