Geotechniekdag 2017: Doorgrond je omgeving

Geotechniekdag 2017: Doorgrond je omgeving

Op dinsdag 7 november organiseren ingenieursvereniging ie-net, SBRCURnet en het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) de Geotechniekdag in het Chassé Theater te Breda. Dit doen zij in samenwerking met ondernemersorganisatie NVAF en de Betonvereniging.

De omgeving speelt een steeds belangrijkere rol in de geotechniek. De beïnvloeding door trillingen, vervormingen en grondwater staat of valt met het draagvlak vanuit de gemeenschap voor de civieltechnische projecten van tegenwoordig. De kennis van de omgeving en ondergrond is daarbij essentieel, en voor het in kaart brengen hiervan worden steeds geavanceerdere tools ontwikkeld. Op de Geotechniekdag passeren deze actuele onderwerpen de revue.

De Geotechniekdag is bedoeld voor deskundigen en belangstellenden op het gebied van de geotechniek in dienst van overheid, ontwerp- en ingenieursbureaus, gespecialiseerde adviesbureaus, opdrachtgevers, aannemers, waterschappen, wetenschappelijk onderwijs in Nederland en België.

Keverling Buisman Prijzen

Tijdens de Geotechniekdag worden ook de Keverling Buisman Prijzen uitgereikt voor publicaties die bijdragen aan de ontwikkeling van het vakgebied Geo-engineering. Er bestaan drie categorieën: ‘Publicaties uit vakblad Geotechniek’, ‘Geo-engineering voor een breed publiek’ en ‘Jong talent beste afstudeerders aan TU’s en HBO-instellingen’.

Zie de website van de Geotechniekdag 2017 voor het volledige programma.

De Geotechniekdag 2017 vindt plaats op dinsdag 7 november in het Chassé Theater te Breda.

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top