Geoprofessionals gezocht voor de GeoWeek

Geoprofessionals gezocht voor de GeoWeek

In 2021 organiseert het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) voor de 15e keer de GeoWeek. Van 4 t/m 8 oktober gaan er weer duizenden leerlingen in heel Nederland op expeditie.

 

 

Ze maken kennis met de (technische) beroepspraktijk van geografie, zoals de bodem, water- en geo-informatiesector. Afgelopen jaren gingen duizenden leerlingen bij bedrijven, kennisinstellingen en overheden aan de slag met GPS, GIS en tachymeters, onderzochten de kwaliteit van het water, analyseerden een zelf uitgestoken bodemprofiel en vonden uit hoe een stevige dijk gebouwd kan worden.

Door ‘zelf te doen’ ervaren leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie. Leerlingen uit groep 7 & 8 van het basisonderwijs en klas 1-3 van het voortgezet onderwijs krijgen op die manier op jonge leeftijd al de mogelijkheid te ontdekken waar hun interesses liggen, nog voor een profiel- of studiekeuze.

Als geo-professional kan je tijdens een expeditie je expertise delen met leerlingen.

 

 

Activiteiten die je als geoprofessional kunt aanbieden:

  • Op expeditie naar een GeoBedrijf: je stelt de deuren open om leerlingen te laten zien hoe hun toekomstige werkomgeving eruit kan zien als zij kiezen voor een geo-toekomst.
  • Op expeditie met een GeoProf: als professional bezoek je namens je bedrijf/organisatie leerlingen in de klas om te vertellen, te laten zien en te laten beleven wat het werk inhoud.
  • Op expeditie met GeoVeldwerk: je bedrijf/organisatie ontvangt leerlingen op een veldwerk locatie om ze in de praktijk kennis te laten maken met het werk en de activiteiten en machines die daarbij komen kijken.

Je kunt zelf bepalen op welk moment, hoe vaak en over welk onderwerp je de expeditie aanbied tijdens de GeoWeek. Bedrijven en organisaties kunnen tot 30 april expedities opgegeven. Deelname is gratis.

Website GeoWeek

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top