Geoprofessionals gezocht voor GeoWeek

Geoprofessionals gezocht voor GeoWeek

Bedrijven kunnen zich nu aanmelden voor de GeoWeek 2017.

In 2017 organiseert het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) de elfde editie van de GeoWeek! Van 15 tot en met 19 mei 2017 gaan er weer duizenden leerlingen in heel Nederland op expeditie met aardrijkskunde. Ze maken kennis met de (technische) beroepspraktijk van geografie, bijvoorbeeld in de bodem-, water- en geo-informatiesector.

Tijdens de GeoWeek zetten bedrijven uit de geosector weer allerlei expedities op voor leerlingen. Men  kan zelf bepalen op welk moment, hoe vaak en over welk onderwerp de expeditie in de GeoWeek wordt aangeboden. Bedrijven en organisaties kunnen tot eind januari 2017 hun expedities opgeven. Deelname is gratis.

Activiteiten die GeoProfessionals kunnen aanbieden:

  • Op expeditie naar een GeoBedrijf: een bedrijf zet de deuren open om leerlingen te laten zien hoe  hun toekomstige werkomgeving eruit kan zien als zij kiezen voor een geo-toekomst.
  • Op expeditie met een GeoProf: een professional bezoekt leerlingen in de klas om te vertellen over zijn of haar werk, de bodem, water, ruimtelijke informatie, of een ander ‘geo’-onderwerp.
  • Op expeditie met GeoVeldwerk: een professional ontvangt leerlingen op een veldwerklocatie om ze in de praktijk kennis te laten maken met uw werk en het type activiteiten en machines die daarbij komen kijken.

Wat gebeurt er tijdens de GeoWeek?

In het afgelopen jaar gingen leerlingen onder andere aan de slag met GPS, GIS en tachymeters, ontdekten hoe ze een stevige dijk kunnen bouwen, onderzochten de kwaliteit van het water in het slootje naast de school of analyseerden een zelf uitgestoken bodemprofiel. Door ‘zelf te doen’ ontdekken leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie. Leerlingen uit groep 7 & 8 PO en klas 1-3 VO krijgen op die manier op jonge leeftijd al de mogelijkheid te ontdekken waar hun interesses liggen, nog voor een profiel of studiekeuze.

Website GeoWeek

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top