Geonovum-werkgroep ‘Sensoren in de Openbare Ruimte’

Geonovum-werkgroep ‘Sensoren in de Openbare Ruimte’

In de openbare ruimte vind je steeds meer sensoren. Welke informatie is nuttig om vast te leggen van die sensoren? Hoe weten we welke sensor waar hangt, hoe die te benaderen is, van wie die sensor is? Is een register nodig?

Over deze en andere vragen, wisselt standaardiseringsorgaan Geonovum graag met belangstellenden van gedachten. Vandaar de sessie ‘Sensoren in de openbare ruimte’. De eerste sessie zal plaatsvinden op 24 januari 2017 bij Geonovum in Amersfoort. Om 12:30 uur is er een inlooplunch. De werksessie begint om 13:00 uur en eindigt om 16:00 uur. Om het praktisch te houden, wordt één object uit de openbare ruimte centraal gesteld dat zo goed als zeker met sensoren te maken zal krijgen: de lichtmast. Naast de sensoren die bij de configuratie van de lichtmast horen (met primaire taken gericht op verlichting zoals schakelen, dimmen, positiebepaling, status, etcetera) worden ook sensoren besproken waar de lichtmast als opstelpunt voor gebruikt zou kunnen worden.

Onderwerpen

In de sessie komen de volgende zaken aan de orde: de status van de registratie van bestaande attributen (onderzoek Civity). Welk probleem moet er worden opgelost bij de komst van miljoenen sensoren in de openbare ruimte? Hoe worden problemen het beste geïnventariseerd? Welke vraagstukken zijn er precies? Relaties naar informatiemodellen als BGT|IMGeo en IMBOR. Deze verkenning van sensoren in de openbare ruimte maakt deel uit van de activiteiten die het platform Making Sense for Society uitvoert. Dit platform wordt door Geonovum begeleid.

Website Geonovum

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top