Geonius ontwerpt virtueel stratencircuit Maastricht

Geonius ontwerpt virtueel stratencircuit Maastricht

Ingenieursbureau Geonius heeft in samenwerking met City Sim Racing het virtuele stratencircuit van Maastricht ontwikkeld. Op woensdag 20 juni vond de première plaats in bioscoop Pathé in Maastricht, waar burgemeester Annemarie Penn-te Strake het circuit officieel opende door de eerste rondetijd neer te zetten. Vanaf 22 juni is het circuit voor iedereen te downloaden via citysimracing.nl.

Het gehele circuit is een weergave van de realiteit; de gebouwen zijn levensecht en de wegen waarop wordt geracet zijn volkomen actueel. De start en finish liggen op de Noorderbrug, die Geonius afgelopen winter nog hielp inschuiven. Het parcours heeft een totale lengte van ongeveer 8 km en loopt verder langs de Maasboulevard, het Bassin, het nieuwe Sphinxkwartier, de A2-tunnel en de Kennedybrug.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake nam als eerste plaats in de racesimulator op het podium. Haar verrichtingen werden op het grote doek getoond. Vervolgens liet vijfvoudig wereldkampioen simracen Bono Huis zien hoe snel een Formule 1 wagen echt over het stadscircuit kan rijden. “Dit is één van de moeilijkste circuits die er zijn”, aldus Bono Huis.

Geonius werkt met ruim 90 eigen ontwerpers aan infraprojecten in Nederland en België. Met jarenlange expertise op het gebied van ontwerp en focus op innovatie pionierde Geonius binnen de GWW-sector met BIM. Deze Bouwinformatiemodellen worden tegenwoordig ingezet bij omgevingscommunicatie waarbij gebruikers met een rij- of fietssimulator een realistische indruk krijgen van een toekomstige verkeerssituatie. Zo vormen onze 3D modellen van de projecten A2 Tunnel Maastricht en Noorderbrug nu de basis voor dit digitale circuit van Maastricht.

Iedereen die het circuit heeft gedownload kan zich kwalificeren voor de finale van ’24 Heures du Maestricht’. Bij dit event racen deelnemers langdurig in simulators tegen elkaar over het virtuele circuit. Het vindt plaats op 22 september 2018 bij Chalet Bergrust op de Sint Pietersberg in Maastricht. Ook racen tijdens dit evenement verschillende (bedrijven)teams tegen elkaar.

Website Geonius

 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top