Geometius Meet & Weet Event

Geometius Meet & Weet Event

Opvolger Trimble Gebruikersdag

Sinds 2001 organiseert Geometius de Trimble Gebruikersdag, een informatief evenement dat door de jaren heen populair en bekend is geworden bij vele professionals uit de branche. Sinds de start van de Trimble Gebruikersdag is er veel veranderd in de markt en bij Geometius, dat inmiddels alweer 25 jaar bestaat. De activiteiten van Geometius zijn door de jaren heen uitgebreid en het bedrijf vertegenwoordigt naast Trimble ook een aantal andere merken. Het wordt dus tijd voor een nieuwe naam: het Geometius Meet & Weet Event. 

Door de redactie

Op het Meet & Weet Event komen alle vormen van meten aan bod: vanaf de grond, op het water en vanuit de lucht.

De naamsverandering van het evenement spreekt voor zich. Tijdens het Meet & Weet Event komen bezoekers alles te weten over meten. Of dit nu vanaf de grond, op het water, of vanuit de lucht is, het komt allemaal aan bod op donderdag 4 juni 2020. Ondanks dat de naam veranderd is, spelen de Trimble-meetoplossingen hierin uiteraard nog steeds een prominente rol. Daarnaast is er aandacht voor merken die toegespitst zijn op onder andere kabel- en leidingdetectie (IDS), luchtfotogrammetrie (Parrot en Pix4D) en hydrografie (CEE HydroSystems en Echologger). Dit jaar is het thema ‘oog voor detail’. Het maakt niet uit wat er gebeurt, of het nu gaat om uitzetten, data verwerken of luchtfoto’s maken, de kleine details maken het verschil. Op het evenement is te ervaren hoe belangrijk deze details zijn. Nauwkeurigheid, gebruiksgemak en het samenvoegen van verschillende technieken, het komt allemaal aan bod.

Ervaringen staan centraal
Het Geometius Meet & Weet Event is laagdrempelig en informatief, en brengt bezoekers in contact met professionals vanuit heel Nederland. De presentaties worden gegeven door de gebruikers. Zij delen ervaringen en vertellen over het dagelijkse gebruik van de apparatuur en software, maar ook de inzet bij speciale projecten. Vanuit Geometius worden er diverse technische sessies georganiseerd, waarbij dieper wordt ingegaan op verschillende onderwerpen. Ontwikkelingen in de markt, zoals Augmented Reality, dataverwerking en toegenomen precisie, zijn hierin leidend. Op de locatie is een speciale zone ingericht voor de verschillende fabrikanten en demonstraties, en ook specialisten van Geometius zijn hier aanwezig.

Meetmethoden en slimme combinaties
Op deze dag is er ook veel aandacht voor nieuwe meetmethoden die ontstaan door het combineren van technieken. Trimble Catalyst is er hier één van. Met deze GNSS-software ontstaat er een nieuwe oplossing voor het nauwkeurig meten met een smartphone of tablet. Het is niet meer noodzakelijk om een compleet systeem aan te schaffen en een abonnement voor correctiesignalen. Gebruikers kunnen metingen uitvoeren met hun eigen smartphone of tablet en betalen per keer dat ze het systeem inzetten. Ideaal voor professionals die incidenteel punten moeten meten.

Voor iedereen
Iedereen is welkom op het Meet & Weet Event, onafhankelijk van de vraag of hij/zij wel of niet werkt met één van de genoemde merken, student is of zich gewoon wil oriënteren. Deelname is kosteloos en de dag is geheel verzorgd. Ook dit jaar wordt het event op traditionele wijze afgesloten met een barbecue. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Geometius.

Website Geometius

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top