Geometius levert Z-Boat aan Waterschap

Geometius levert Z-Boat aan Waterschap

Geometius heeft een Z-Boat geleverd aan Waterschap Brabantse Delta. Waterschap Brabantse Delta zorgt o.a. voor veilige dijken en kades en verbetert en bewaakt de kwaliteit van het oppervlaktewater in Midden- en West-Brabant. De Z-boat is aangeschaft voor het efficiënt en effectief inwinnen van waterbodemgegevens van waterlopen, zandvangen en vaarwegen.

Met de Z-Boat kan er meer data worden ingewonnen t.o.v. traditionele metingen. De Z-Boat is uitgerust met echosounder, GPS en een remote control systeem. Positie en echosounder data worden met behulp van een data telemetrie link verstuurd naar een (laptop) PC aan de wal. Gevaarlijke locaties of locaties die moeilijk toegankelijk zijn kunnen eenvoudig in kaart worden gebracht. Voor professionele hydrografische surveys kan de boot uitgerust worden met verschillende types single beam echoloden en (RTK) GNSS systemen. De Z-Boat is compatible met de meeste hydrografische software pakketten zoals HYDROpro en QINSy.

 

Jean Pierre van Aert, Senior Medewerker Inwinning Kennis & Advies – Gegevensbeheer, geeft aan dat de snelle inzetbaarheid en de verbeterde arbo-technische werkomstandigheden ook belangrijke redenen zijn om voor de Z-Boat te kiezen. ”De uitbreidingsmogelijkheden maken de Z-Boat een slimme investering. Met behulp van additionele sensors kunnen wij de Z-Boat in toekomst wellicht ook inzetten voor het controleren van de waterkwaliteit en het meten van wateroevers”.

Z-Boat
Z-Boat

 

Website Geometius


Website Waterschap Brabantse Delta

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top