Geofencing beschermt apparatuur en data op de bouwplaats

Geofencing beschermt apparatuur en data op de bouwplaats

In Nederland worden jaarlijks duizenden diefstallen op bouwplaatsen gemeldNieuwe technieken zoals Geofencing helpen aannemers om de overlast van diefstallen te beperken.

 

 

Geofencing is een locatiegebaseerde dienst waarbij software gebruikmaakt van GPS, RFID, Wi-Fi of mobiele data. Met Geofencing wordt een voorgeprogrammeerde actie in gang gezet wanneer een mobiel apparaat een virtuele grens verlaat die is ingesteld rond een geografische locatie. Het gebruik van GPS-technologie in mobiele apparatuur kan bouwbedrijven helpen om hun dure mobiele computers en hun gegevens effectief te traceren. Deze mogelijkheden worden in toenemende mate gefaciliteerd door grote technologiebedrijven; zo werkt Panasonic bijvoorbeeld samen met een aantal softwareapplicatiepartners – waaronder B2M, Absolute en NetMotion – om mobile computing asset management mogelijk te maken.

De applicaties van de softwarepartners kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals het monitoren van de operationele gezondheid van het apparaat en het optimaliseren van de connectiviteit, maar ze hebben allemaal de mogelijkheid om het mobiele computerapparaat te traceren en te lokaliseren. Als het apparaat wordt gestolen, is het zelfs mogelijk om de gegevens van het apparaat op afstand te wissen. Hiermee kan gevoelige informatie beschermd of het apparaat onbruikbaar gemaakt worden.

Alle robuuste notebooks, tablets en handheld apparaten van Panasonic beschikken over GPS-technologie en zijn compatible met applicaties om Geofencing te activeren. Voor specialistische toepassingen, waarbij nog meer geavanceerde precisie vereist is, biedt Panasonic een optionele, geïntegreerde U-Blox professionele GPS-unit voor gebruik met de Windows-besturingssystemen.

Website Panasonic

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top