Geo Square, specialist op gebied van locatietechnologie, groeit uit tot marktleider in de Benelux

Geo Square, specialist op gebied van locatietechnologie, groeit uit tot marktleider in de Benelux

NieuwlandGeo, Ruimteschepper, GeoExperts, GeoBIMexperts en InwinExperts sluiten aan bij Geo Square.

 

Geo Square, de grootste speler in België op gebied van locatietechnologie, versterkt haar positie in de Benelux met de verwerving van een meerderheidsbelang in de Nederlandse sectorgenoten. Deze krachtenbundeling stelt Geo Square in staat om nieuwe doelgroepen aan te boren en een turbo te zetten onder de internationale expansieplannen. Zo doen de Olympische Spelen van Parijs komende zomer een beroep op de Antwerpse locatiespecialist.

Dirk Lambrechts, oprichter van Geo Square, verduidelijkt: “Locatiegegevens vormen een essentieel onderdeel van maar liefst 85 % van alle beschikbare data. Wij vertalen deze locatie-informatie naar oplossingen die bedrijven helpen om efficiënter, veiliger en duurzamer te opereren. In vrijwel elke sector kunnen we waarde halen uit deze data m.b.v. locatietechnologie”.

Toepassingen locatietechnologie
Dat gaat van hyperactuele verkeersinzichten tot het lokaliseren van werknemers, voertuigen en goederen. Transportbedrijven gebruiken de technologie van Geo Square om trailers en containers te tracken, afval- en recyclagebedrijven optimaliseren er hun ophaalrondes mee. Retailers schakelen de technologie in om de bevoorrading van hun winkels te plannen, lokale overheden voor planning en beheer van de openbare ruimte, veiligheidsdiensten om zo snel mogelijk naar interventies te navigeren en nutsbedrijven om hun netwerken te beheren en onderhouden.

Groei voorzetten
Maarten van der Hoek en Douwe Blanksma, de directie van het nieuwe Geo Square BV waar de bedrijven in zijn ondergebracht: “Wij geloven in de kracht van locatie. Deze samenwerking versterkt onze gezamenlijke missie om toegevoegde waarde te leveren door GeoSpatial-technologieën te benutten. We creëren we nog meer mogelijkheden voor al onze medewerkers, klanten en partners. Ook kunnen we een aantal van onze oplossingen en services verder introduceren in België.”

Labels blijven zelfstandig actief
Geo Square werd opgericht in 2004 en telt meer dan 275 medewerkers, ruim 1000 klanten en realiseert daarmee een jaaromzet van 50 miljoen euro. Het bedrijf werkt vanuit tien verschillende labels, die allen zelfstandig opereren onder de koepel van Geo Square. Geo Square werkt in Nederland onder andere voor Jumbo, Nederlandse Spoorwegen, Blokker, Rijkswaterstaat en vele tientallen gemeenten, waterschappen en provincies. Met deze overname wordt haar positie op de Nederlandse markt substantieel versterkt door de combinatie van een ruime verdubbeling van haar Nederlandse klantenbestand, uitbreiding van de productportfolio en toename van kennis en kunde.

Dirk Lambrechts: “Deze samenwerking markeert een mooie mijlpaal sinds onze oprichting in 2004. We creëren niet alleen meer synergie tussen België en Nederland, onze one stop shop strategie voor alle bedrijven die locatietechnologie willen inzetten neemt steeds meer vorm aan. Onze verdere groei zal zowel organisch zijn als via gerichte strategische overnames.”

Over Geo Square Nederland
Geo Square B.V., de marktleider in Nederland op het gebied van GeoSpatial-technologieën, huisvest diverse labels, waaronder GeoExperts, NieuwlandGeo, Ruimteschepper, GeoBIMexperts en InwinExperts. Met expertise in ruimtelijke oplossingen blijft GeoSquare B.V. vooroplopen in de ontwikkeling en levering van hoogwaardige diensten en toepassingen.

Over Geo Square België
Geo Square NV, met twintig jaar ervaring, is dé toonaangevende speler in België op het gebied van GeoSpatial- technologieën. Het bedrijf levert waarde door oplossingen te creëren met gebruik van GeoSpatial-technologieën en daarmee de kracht van ‘weten waar’ breed toe te passen. Met diverse labels, waaronder GeoSolutions, Localyse, Suivo, Aptus en Solvice, optimaliseert Geo Square België de impact van ruimtelijke data op organisaties, workflows en IT-systemen.

Website GeoBIMexperts
Website Geo Square

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top