GeoBIM Summit in maart

GeoBIM Summit in maart

Op woensdag 27 maart 2024 organiseren de TU Delft, Geonovum, DigiGO en OGC een internationale ‘Special Summit on GeoBIM’.

De summit vindt plaats tijdens de 128e OGC Member Meeting. Deelname aan de GeoBIM Summit is gratis en voor iedereen toegankelijk. Je moet je wel registreren. Voertaal op de Summit is Engels.


In de wereld van Building Information Modeling (BIM) zijn geografische gegevens over de omgeving steeds belangrijker. Van ontwerp tot beheer van een bouwwerk speelt omgevingsinformatie een rol. Aan de kant van het geodomein groeit ondertussen de behoefte aan gedetailleerde informatie over gebouwen. Deze zijn onder andere relevant in analyses rond de energietransitie of klimaatadaptatie en voor besluiten en planning op stadsniveau.

Er zijn veel initiatieven om de integratie van beide werelden beter te faciliteren. Tijdens de GeoBIM Summit zoomen we graag in op geautomatiseerde conversie van gegevens tussen Geo en BIM; methoden om BIM-bestanden op een gestandaardiseerde en eenvoudige manier te georefereren en profielen voor standaarden die de integratie voor specifieke gebruiksscenario’s tot stand brengen.

Wil je aanschuiven bij de Summit?
Registratie voor de Summit loopt via meet.ogc.org. Je kunt je daar desgewenst ook registreren voor de OGC Member meeting.

Website OGC Meetings

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top