GeoBIM: een overzicht

GeoBIM: een overzicht

De GeoBIM-conferentie presenteert zichzelf als ‘de enige conferentie met de focus op de integratie van geo en BIM in één platform’.

Het evenement vindt plaats in het Novotel Hotel te Amsterdam en wel op 24 en 25 november 2016. De beoogde doelgroepen zijn onder meer ruimtelijke planners, aannemers, vastgoedbeheerders, ingenieursbureaus, beleidsmakers, projectleiders en consultants.

Geo en BIM

Bouw Informatiemodellen (BIM) en 3D-concepten in de geosector bestaan al enige tijd los van elkaar. Een door architecten of ingenieurs uitgewerkt ontwerp van een gebouw of kunstwerk bestaat echter niet zonder het gebied eromheen erbij te betrekken. Anderzijds zien de makers van digitaal kaartmateriaal dat het heel interessant is om de 3D-informatie van architecten op te nemen in kaarten waarin niet alleen buiten, maar ook binnen kan worden genavigeerd.

Ideeën stimuleren

De conferentie wil ruimte bieden voor het uitwisselen van ideeën tussen overheden, de bouwsector en experts uit de (Geo) ICT-wereld. Ook is het de bedoeling dat GeoBIM helpt om deze innovatieve ideeën ook daadwerkelijk uit te werken voor de aanleg en onderhoud van moderne (‘smart’) infrastructuur, zoals spoor- en snelwegen, huizen, vliegvelden, havens en meer. Verder stimuleert GeoBIM de adoptie van een geïntegreerde ruimtelijke BIM-module, ondersteund door ICT-oplossingen voor infrastructuur, onderhoud en beleid. Hiertoe zullen interactieve discussiepanels worden samengesteld.

Bijdragen uit de geowereld

Rob van de Velde, directeur van Geonovum, zal de openingssessie leiden, waar ook Jacqueline Meerkerk, directeur van het BIM Loket, deel van uitmaakt. Van de Velde treedt direct daarna samen met Friso Penninga van Geonovum aan als spreker over ‘GeoBIM-Driven Infrastructural Development: Where Europe Stands’. Ken Bragg van Safe Software, bekend van het dataplatform FME, neemt net als FME-consultant Lars de Vries van Omkeere het woord tijdens ‘Intelligent Facility Management: Transforming Data into Information’. Deze presentaties vinden plaats op dag 2. Ook Rombout Verwimp, CEO van Geo Solutions, zal daar te horen zijn.

Mede-organisatoren

Henk Scholten, professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam en CEO van Geodan, is tijdens dag 1 gespreksleider tijdens ‘GeoBIM for Resilient and Sustainable Buildings and Cities’, waar ook directeur van OGC, mede-organisator van GeoBIM, Geoff Zeiss aan het woord komt. De inbreng van mede-organisatoren GeoBusiness Nederland, het Open Geospatial Consortium (OGC) en Ordnance Survey strekt zich op meerdere plekken uit tot het leveren van gespreksleiders en sprekers. Simon Navin, projectleider Smart Practice bij Ordnance Survey, deelt zijn inbreng met betrekking tot ‘GeoBIM-Driven Infrastructural Development: Where Europe Stands’. Bart De Lathouwer, director Interoperability Programs Europe bij het OGC, zal op dag 1 gespreksleider zijn tijdens ‘BIM to Resolve the Most Complex Construction Challenges’. Tot slot van de conferentie zal De Lathouwer aan het einde van dag 2 de resultaten doornemen van de OGC-sessie ‘Piloting OGC and bSI standards in Smart Cities’.

Website GeoBIM Europe 2016

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top