Geo-informatie bij oefening Deining en Doorbraak

Geo-informatie bij oefening Deining en Doorbraak

Langs de grote rivieren in Midden en Oost Nederland werd van 25 tot en met 29 september 2017 de grootschalige hoogwateroefening ‘Deining en Doorbraak’ gehouden.

Vijf waterschappen, veiligheidsregio’s, Rijkswaterstaat Oost Nederland, het Watermanagement Centrum Nederland (WMCN) en het ministerie van Defensie deden mee. Door samen te oefenen met een fictieve hoogwatergolf in de rivier wilden de crisispartners hun samenwerking op alle niveaus testen en zien hoe hun crisisaanpak in de praktijk verloopt.

 

deining
Foto: Benno Wonink Fotografie

Vinger aan de pols met DijkwachtApp

In het geval van een hoogwatercalamiteit vinden er continu inspecties plaats op en rond de keringen, om een permanente vinger aan de pols te houden ten aanzien van de conditie van de kering. Op de dijkposten van waterschap Vallei en Veluwe werd een nieuw instrument ingezet tijdens de hoogwateroefening: de Dijkwachtkaart. Deze kaart toonde alle meldingen die de dijkwachten van het waterschap deden met de DijkwachtApp van Nieuwland Geo-Informatie. Met de DijkwachtApp kunnen patrouillelopers van een waterschap ten tijde van hoog water op een gestandaardiseerde manier meldingen registreren. De gebruiker dient, afhankelijk van het soort melding dat hij maakt, een aantal vragen verplicht in te vullen. Hij of zij kan desgewenst ook een aanvullende opmerking en foto toevoegen.

Website Nieuwland Geo-Informatie

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top