Hebben gemeenten de voordelen van BIM al ontdekt?

Hebben gemeenten de voordelen van BIM al ontdekt?

Het BIM Loket organiseert op 23 maart 2017 een workshop ‘Gemeenten en BIM’, gericht op management, projectleiders en inhoudelijk medewerkers van gemeenten.

Dit initiatief wordt mede ondersteund door DataLand, VNG en Gemeente Rotterdam.

Digitalisering van informatiestromen

BIM draait om integrale samenwerking in de bouw, waarbij het delen van informatie centraal staat. De ontwikkelingen rond digitalisering van informatiestromen in de bouw gaan snel. Vroeg of laat krijgt elke gemeente ermee te maken. Het BIM Loket vraagt zich af: “Heeft u in uw gemeente al te maken met BIM? Bent u al eens benaderd met een vergunningaanvraag waarvoor het ontwerp in 3D was gemaakt? Heeft u een goed overzicht van de staat van onderhoud van gebouwen en infrastructuur in eigendom bij de gemeente?”

BIM-standaarden

De workshop Gemeenten en BIM gaat in op het belang van BIM en het gebruik van digitale standaarden voor de gebouwde omgeving in gemeenten. De verschillende rollen die een gemeente in dit verband kan hebben (bijvoorbeeld vergunningverlener, opdrachtgever of bronhouder) worden belicht. Een belangrijk kader voor de workshop is de Digitale Agenda 2020 van de VNG. De workshop is er mede op gericht input te verzamelen voor een mogelijke projectaanvraag. De workshop Gemeenten en BIM vindt plaats op donderdag 23 maart 2017, van 13.00-17.00 uur bij BIM Loket in Delft.

Website BIM Loket

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top