Gemeente Rotterdam brengt met Canon innovatieve oplossingen in kaart

Gemeente Rotterdam brengt met Canon innovatieve oplossingen in kaart

De gemeente Rotterdam schakelt Canon in bij het onderzoeken van digitale oplossingen om stedelijke vraagstukken aan te pakken. In het Digitaal Experimenteer Centrum van de gemeente wordt geïnventariseerd of deze oplossingen mogelijk kunnen worden ingezet om werkprocessen op afdelingen efficiënter in te richten en de dienstverlening aan burgers en bedrijven te verbeteren.

Canon krijgt de mogelijkheid om te onderzoeken in hoeverre haar technologische oplossingen hieraan een bijdrage kunnen leveren. Mark Vermeer, directeur Innovatie, Informatievoorziening, Facilitair en Onderzoek van de gemeente Rotterdam, en Wilco Verheij, Director Industrial & Production Solutions van Canon, ondertekenden hiertoe een overeenkomst.

Mark Vermeer en Wilco Verheij

De gemeente Rotterdam en Canon werken al jarenlang met elkaar samen. Zo is Canon al ruim 30 jaar leverancier van zowel de klein- als grootformaat printers en informatiemanagement-oplossingen van de gemeente. Ook voor het Digitaal Experimenteer Centrum heeft Canon inmiddels een aantal innovatieve oplossingen geïntroduceerd. Zo realiseerde zij met een partner een 180 graden-projectie waarbij op de wanden van een ruimte levensechte beelden worden geprojecteerd met behulp van Virtual Reality. Deze vorm van projectie wordt onder meer ingezet om gemeentelijke projecten virtueel te presenteren voor zowel zakelijke als technische doeleinden, bijvoorbeeld om bezoekers de nieuwe Coolsingel te laten beleven door er virtueel ‘doorheen te lopen’. Ook biedt deze technologie de mogelijkheid om 180 graden-projectie en big data met elkaar te combineren: door stedelijke data uit verschillende bronnen over elkaar te leggen, te visualiseren en de besluitvorming hierop af te stemmen.

Verder leverde Canon verschillende SMART Board-oplossingen waarmee visuele samenwerking én samenwerking op afstand wordt ondersteund.

“De digitalisering van de samenleving voltrekt zich in hoog tempo. Dit heeft ook gevolgen voor de manier waarop gemeenten hun dienstverlening aan burgers en bedrijven inrichten. De gemeente Rotterdam wil voorop lopen bij deze ontwikkelingen. Door onze interne processen te digitaliseren en te experimenten met nieuwe, innovatieve oplossingen kunnen we hier nóg beter invulling aan geven. Dit stelt ons niet alleen in staat efficiënter te werken, maar ook om aanzienlijk op kosten te besparen”, zegt Mark Vermeer, directeur Innovatie, Informatievoorziening, Facilitair en Onderzoek van de gemeente Rotterdam. “We zijn ervan overtuigd dat Canon ons hierbij kan ondersteunen.”

Website Canon

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top